Favorieten voor rol nieuwe Batman al bekend

De nieuwe Batman moet een ouder, ervarener personage worden dan we gewend zijn.

Sinds de aankondiging van de Batman vs. Superman-film tijdens de Comic-Con wordt er non-stop gespeculeerd over het project. Er is nog vrijwel niets zeker, behalve dat regisseur Zack Snyder, acteur Henry Cavill en scenarist David S. Goyer terugkeren voor de film. Nu zijn er nieuwe geruchten over Batman.

Allereerst was er het verhaal dat Warner Bros. een oudere acteur zoekt om de rol op zich te nemen. Hij moet een meer ervaren versie van het personage spelen. De acteur zou halverwege de veertig moeten zijn.

Op zich klinkt het gerucht betrouwbaar. Warner kan geen gebruik maken van de Dark Knight trilogie van Christopher Nolan, omdat deze regisseur er zo op stond dat de films op zichzelf zouden staan. Dan is het niet gek voor de studio om te kiezen een oude versie van Batman te maken. Zo hoeven we niet nog een heel nieuw oorsprongsverhaal te zien. Batman kan dan ook dienen als een soort mentor voor de jonge en onervaren Superman van Cavill.

Maar daarnaast, en dat is natuurlijk het spannende nieuws, zegt The Hollywood Reporter al te weten wie er allemaal overwogen worden voor de rol van de nieuwe Batman. De grote favoriet is volgens de website niemand minder dan Josh Brolin. Deze acteur kennen we van veel verschillende films, zoals Gangster Squad, en binnenkort is hij te zien in Oldboy en Sin City: A Dame to Kill For. De acteur is 46 en zou daardoor mooi passen bij die 'oudere' en meer ervaren Batman.

Zijn co-speler in Gangster Squad, Ryan Gosling (32 jaren oud) zou ook overwogen worden voor de rol. Tegen hem spreekt dat hij veel jonger is dan de overige acteurs die overwogen zouden worden. Daarnaast wordt ook Joe Manganiello overwogen voor de rol. Deze 36-jarige acteur zou een van de favorieten zijn geweest voor de rol van Superman in Man of Steel, maar dat was voordat Henry Cavill ten tonele verscheen. Ook Richard Armitage, de 41-jarige acteur die in de The Hobbit-trilogie als Thorin te zien is, wordt overwogen voor de rol. Verder is er nog Max Martini, de 43-jarige acteur die nu te zien is in Pacific Rim en Matthew Goode (35), die Ozymandias in regisseur Zack Snyders Watchmen speelde.

Het klinkt allemaal erg interessant, maar gezegd moet wel worden dat Warner Bros. naar aanleiding van dit bericht heeft laten weten dat het castingproces nog niet van start is gegaan. Dat komt omdat Goyer en Snyder op dit moment aan het verhaal werken. Goyer is dan ook nog niet begonnen met het schrijven van het scenario. Het is dus wel erg vroeg om al iemand te casten voor de rol, maar het opstellen van een favorietenlijstje voor een bepaalde rol is niets nieuws in Hollywood.

Het zou dus zo maar eens kunnen dat dit verhaal, dat THR op twee verschillende bronnen (die beiden te kennen gaven dat Josh Brolin de grote favoriet is) baseert, klopt. De verwachting is dat het niet gigantisch lang zal duren voordat we meer weten over de nieuwe Batman. Dit vervolg op Man of Steel moet al in 2015 in de bioscopen te zien zijn, dus de productie zal dan begin 2014 van start gaan.

Wie is jullie favoriet voor de rol?



NieuwsFilm

meest populair