'Ben-hur' remake krijgt scenarist

Er zit schot in de zaak.

Variety schrijft dat John Ridley, de scenarist van 12 Years a Slave, ingehuurd is om te zorgen voor het nieuwe scenario van de Ben-Hur remake. Sean Daniel en Joni Levin produceren de remake voor MGM, en Timur Bekmambetov neemt de regie voor zijn rekening. Verder zijn Jason Brown en Keith Clarke aangesteld als uitvoerend producenten.

Eerder dit jaar kocht MGM nog de rechten op het scenario van Keith Clarke, die zich baseerde op het boek van Lew Wallace. Dat verscheen in 1880 onder de titel Ben-Hur: A Tale of the Christ. Deze versie van het verhaal laat de jaren zien die vooraf gaan aan de gebeurtenissen die we in de film uit 1959 zagen.

Het centrum van de aandacht zijn de personages Judah ben-Hur, een Joodse prins en koopman in Jerusalem, en zijn jeugdvriend Messala, die terugkeert naar huis, als officier in het Romeinse leger, die de familie van Ben-Hur verraadt.

Sinds het twee jaar geleden bankroet ging, heeft MGM zich vooral geconcentreerd op gevestigde franchises zoals de James Bond en Hobbit-franchises. Daarnaast heeft de studio veel remakes op de planning staan, waaronder Carrie, Robocop en Death Wish.

De twee films die de studio tot nu toe over Ben-Hur maakte (naast die uit 1959 verscheen er ook een in 1925), waren beiden financiële successen. De studio hoopt uiteraard met deze film die successen te herhalen.



NieuwsFilm

meest populair