POLL: Jouw favoriete X-Men film!

Days of Future Past ligt op de loer; welke eerdere X-Men film beviel jou het meest?

Volgende maand gaat met Bryan Singers X-Men: Days of Future Past de volgende X-Men-film in première. Het betreft alweer de zevende film in de populaire mutanten-franchise, die zijn oorsprong kent in de strips van Marvel Comics. In deze POLL de vraag: welke van de voorgaande zes X-Men-films is jouw favoriet?

Eerste trilogie
In 2000 verscheen van Bryan Singer X-Men (RT = 82%), de eerste film in de X-Men franchise en ook één van de eerste in de huidige reeks overwegend succesvolle superheldenfilms. Met een budget van $75 miljoen haalde het wereldwijd een fraaie $300 miljoen op. De succesvollere opvolger X2: X-Men United (RT = 87%) volgde drie jaar later en werd wederom geregisseerd door Singer. Het derde deel in de eerste trilogie volgde in 2006. Singer, die koos voor Superman Returns, liet de regie van X-Men: The Last Stand (RT = 57%) over aan Bratt Ratner. De peperdure derde X-Men werd erg matig ontvangen door publiek en critici, al scoorde het wel een nette $460 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa.

Opvolgers
Na The Last Stand koos 20th Century Fox voor een nieuwe strategie. Er moesten Origins-films gaan verschijnen, waarin de belangrijkste personages uit de eerdere films nader zouden worden bekeken. Na de zwak ontvangen spin-off X-Men Origins: Wolverine (RT = 38%) uit 2009 werden de plannen rond X-Men Origins: Magneto snel in de ijskast gezet. Het in 2011 verschenen X-Men: First Class (RT = 87%), waarin deels het origins-verhaal van Magneto verwerkt werd, was voor vele fans een opluchting. Kick-Ass-regisseur Matthew Vaughn zorgde voor een goed ontvangen X-Men film, al noteerde het financieel gezien vergelijkbaar met de Wolverine spin-off.

Ondanks alle commentaar op X-Men Origins: Wolverine kreeg Wolverine toch een tweede eigen film. Na de nodige productieproblemen, onder meer door het vertrek van Noah-regisseur Darren Aronofsky, wist James Mangolds The Wolverine (RT = 69%) het publiek en critici redelijk te vermaken. In totaal scoorden de zes X-Men films een wereldwijde bioscoopopbrengst van $2,3 miljard.

Volgende X-Men films
Volgende maand keert regisseur Bryan Singer dus terug met X-Men: Days of Future Past en daarna regisseert hij ook X-Men: Apocalypse. Vermoedelijk verschijnt in 2017 een derde Wolverine-film en de film X-Force staat eveneens op de planning van 20th Century Fox. Tevens zijn er geruchten dat er een cross-over komt tussen Foxs Fantastic Four-franchise en de huidige X-Men-filmreeks en zouden er mogelijk films komen rond personages als Mystique, Gambit en Deadpool. Vooral de spin-off Deadpool staat al langer op het verlanglijstje van zowel Fox als de fans.
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair