Mel Gibson toont compassie voor Shia LaBeouf

'Ik denk dat hij aan het lijden is.'

De in Amerika geboren en in Australië getogen acteur/regisseur Mel Gibson (Mad Max, Lethal Weapon, Machete Kills) heeft in een interview met IndieWire over de nadelen van beroemdheid gediscussieerd. Gibson's carrière heeft namelijk sinds 2006 behoorlijke hinderpalen aangetroffen, waaronder uitspraken over joden en het uitgelekte telefoongesprek tussen hem en zijn ex-vriendin Oksana Grigorieva. Nu vertelt hij dat de 28-jarige acteur Shia LaBeouf (Lawless, Nymphomaniac: Vol I en II) hetzelfde ervaart en dat hij dat vreselijk vindt.

"Je bent een doelwit," beschreef de 58-jarige man over het leven als een bekendheid. "En je moet echt bedreven zijn in het tapdansen en ontwijken van kogels. Soms wordt je geraakt. Soms zelfs dodelijk. Het is vrij lastig."

LaBeouf, die op het punt stond om een grote Hollywood ster te worden dankzij de Transformers films en het laatste deel in de Indiana Jones-reeks, toonde onlangs vreemde verschijnselen. Deze zouden volgens Gibson een reden hebben. "Toen ik Shia LaBeouf met een zak op zijn hoofd zag vond ik dat droevig. Ik denk dat hij aan het lijden is. Waarom zou hij dat doen? Mensen staan nu in de rij, met een wijzende vinger naar hem toe en zeggen dat hij het één of het ander is. Het is makkelijk om te oordelen. Ik ben er zeker van dat hij met iets persoonlijks worstelt en dat hij dat uit moet bannen. Hij zal het waarschijnlijk trotseren en terug komen. Het komt wel goed met hem. Ik mag hem wel. Ik vind hem goed."

Gibson zal binnenkort in The Expendables 3 optreden en LaBeouf heeft nog één nieuwe film op zijn CV staan: Fury. Of hij daarna nog in iets zal verschijnen, behalve een ontwenningskliniek, is vooralsnog onbekend.



NieuwsFilm

meest populair