Fox verdient meer dan één miljard dollar in de VS

En is de eerste studio die dat doet dit jaar.

Het is niet de beste zomer voor de Amerikaanse box office, maar toch is er nu een filmstudio die meer dan één miljard dollar heeft verdiend. Het betreft filmstudio 20th Century Fox, die met vele grote filmsproducties alleen al in de Verenigde Staten de grens van één miljard dollar wist te bereiken.

Hits als Dawn of the Planet of the Apes (73 miljoen dollar dit weekend), X-Men: Days of Future Past (229 miljoen dollar in de VS), Rio 2 (129 miljoen dollar in de VS) en The Other Woman (83 miljoen dollar in de VS) droegen daaraan bij. Maar het meest significant is de bijdrage van The Fault in Our Stars. De film werd voor 12 miljoen dollar gemaakt en verdiende in de Verenigde Staten al bijna 120 miljoen dollar.

Overigens telt Fox wel de release van How to Train Your Dragon 2 mee in zijn cijfers. Die verdiende 152 miljoen dollar in de Verenigde Staten, maar werd gemaakt door DreamWorks Animation. De film telt toch mee omdat de twee studio’s een distributiedeal hebben gesloten. Wat weer niet mee wordt geteld is de film The Grand Budapest Hotel (58,8 miljoen dollar in de VS), omdat deze door Fox Searchlight gemaakt is.



NieuwsFilm

meest populair