Algemeen

En de favoriete Harry Potter-film is...

... The Deathly Hallows: Part 2, The Prisoner of Azkaban of The Goblet of Fire.

door Bram de Groot op 31.08.2014 om 14:40 in Algemeen
Verleden week vroegen we in de POLL welke van de acht Harry Potter-films jouw favoriet is. Uiteindelijk gaven een dikke 1.200 FilmTotalers hun stem door en het blijkt dat Harry Potter and the Prisoner of Azkaban uit 2004 en de derde in de reeks het meest geliefd is.

Met 27% van de stemmen bleef The Prisoner of Azkaban van Gravity-regisseur Alfonso Cuarón de saga-afsluiter Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) een flink aantal stemmen voor. De door David Yates geregisseerde achtste Potter-film kwam uit 21%. Ook Mike Newells Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) scoorde sterk met 16%.

Stemmen kan hier nog en hieronder de complete lijst:

1. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) - 26%
2. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) - 21%
3. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) - 16%
4. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) en
Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001) - 9%
6. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) - 8%
7. Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) en
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) - 5%


10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Mooie winnaar - Cuaron z'n werk wordt gewaardeerd en ook de afsluiter staat daar mooi genoteerd. Derde plaats (en nog nipter dan gedacht) voor Goblet verbaast me wat meer, is ook film waar ik de meeste problemen mee heb qua gebeurtenissen en logica.

DigitalHeekie

Avatar

Ik heb nog nooit echt die serie volledig gekeken... maar hoe komt het dat deel 3 de winnaar is ??? is die echt zo goed joh ?
let me know, ben erg benieuwd :D

berepoot123

Avatar

DigitalHeekie "ik heb nog nooit echt die serie volledig gekeken... maar hoe komt het dat deel 3 de winnaar is ??? is die echt zo goed joh ?
let me know, ben erg benieuwd :D"
De derde is qua verhaal de beste en nog wel wat actie, ook kom je verschillende nieuwe dingen te weten voor toekomstige films. Maar ik vind dit ook de film met de minste actie (wat niet persé slecht is) maar meer op emotie gericht.
Verdiende winnaar ookal vind ik de 4de de beste omdat deze meer spanning bevat en een meer volwassen sfeer heeft en natuurlijk ook de laatste omdat deze episch was en een perfecte afsluiter van de filmreeks waarmee ik ben opgegroeid.
Wel spijtig dat de Chamber of secrets zo laag staat, film met veel spanning en mysterie. Ik deed het bijna in mijn broek toen die slang uit de grond kwam

Ereptile

Avatar

berepoot123 " Wel spijtig dat de Chamber of secrets zo laag staat, film met veel spanning en mysterie. Ik deed het bijna in mijn broek toen die slang uit de grond kwam "


Ja inderdaad. Dat vond ik juist 1 van de betere films in de serie vanwege het verhaal met die spanning en mysterie. Smiley face Maar The Prisoner of Azkaban is ook goed, met Gary Oldman die ik eerst niet herkende :P Het was ook de film waarin Michael Gambon voor het eerst zijn rol als Perkamentus op zich nam, en waarbij de layout van Hogwarts werd veranderd voor de rest van de serie. (Denk maar aan de locatie van de Womping Willow). Ik ben wel een groot fan van de Dementors in de Potter-serie Smiley face

Over Perkamentus gesproken, ik ben wel benieuwd wat de mening is over wie hem speelt. Ik vond Richard Harris persoonlijk wat vriendelijker overkomen dan Gambon. Maar Gambon vond ik ook niet slecht. Al helemaal niet tijdens Die scene in The Half-Blood Prince. Waar hij dat spul opdronk en later doodging.

Remco

Avatar

Tering uit 2004 alweer ? pff

Pete_027

Avatar

Niet gestemd want ik heb nog steeds geen Potter film gezien:P

Olrik

Avatar

Op zich is het een terechte winnaar!
Het plot is erg goed uitgewerkt en de sfeer zit er lekker in door de gehele film heen.Smiley face

movieboy

Avatar

Ik had ook op azkaban gestemd. Het is zo lang geleden, zelfs dat ik alle harry poter films gezien heb (buiten de laatste 2delen, die waren nog recent).

Azkaban is de enige dat bij mij goed in de gedachte blijft, en komt vooral door de sfeer dat de film naar voor bracht. Dat deel heeft een heel aparte en epische sfeer, waardoor het ook vrij snel opvalt bij de meeste kijkers. En kwa actie is het ook erg goed gemaakt.

Shifty777

Avatar

Heb de derde film nooit volledig gezien, maar ik vond dat wel het leukste boek, met de voetnoot dat ik a het vierde boek gestopt ben met lezen ;)

NieuwsFilm

meest populair