'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' niet langer duurste entertainmentproduct

De game 'Destiny' is bijna twee keer zo duur.

Bram de Groot 10 september 2014 08:50 in Algemeen
Sinds gisteren ligt de nieuwe game Destiny in de winkel. Op zich helemaal geen nieuws, ware het niet dat de first person shooter maar liefst $500 miljoen heeft gekost om te maken. Tot op heden was de game Grand Theft Auto V ($264 miljoen) het duurst om te maken. Destiny verslaat zelfs de duurste film ooit.

Met een prijskaartje van een half miljard dollar weet Destiny de blockbuster Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) voorbij te streven als duurste entertainmentproduct ooit. De film van Walt Disney en regisseur Rob Marshall kostte maar liefst $300 miljoen om te maken.

Andere prijzige films zijn Tangled ($260 miljoen), Spider-Man 3 ($258 miljoen), Johhn Carter en Harry Potter and the Half-Blood Prince, die beiden $250 miljoen kostten. Zelfs als de marketingbudgetten meegeteld zouden worden, dan komen de films waarschijnlijk nog niet aan de $500 miljoen. De enige film waarvan wordt gezegd dat het budget ongekend hoog zou zijn geweest, is James Camerons Avatar. Officieel zijn de productiekosten van die film 'slechts' $237 miljoen, exclusief promotiekosten.

De vraag is nu of de game Destiny de investering kan terugverdienen. Hieronder een trailer van het peperdure schietspel:


NieuwsFilm