Algemeen

'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' niet langer duurste entertainmentproduct

De game 'Destiny' is bijna twee keer zo duur.

door Bram de Groot op 10.09.2014 om 08:50 in Algemeen
Sinds gisteren ligt de nieuwe game Destiny in de winkel. Op zich helemaal geen nieuws, ware het niet dat de first person shooter maar liefst $500 miljoen heeft gekost om te maken. Tot op heden was de game Grand Theft Auto V ($264 miljoen) het duurst om te maken. Destiny verslaat zelfs de duurste film ooit.

Met een prijskaartje van een half miljard dollar weet Destiny de blockbuster Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) voorbij te streven als duurste entertainmentproduct ooit. De film van Walt Disney en regisseur Rob Marshall kostte maar liefst $300 miljoen om te maken.

Andere prijzige films zijn Tangled ($260 miljoen), Spider-Man 3 ($258 miljoen), Johhn Carter en Harry Potter and the Half-Blood Prince, die beiden $250 miljoen kostten. Zelfs als de marketingbudgetten meegeteld zouden worden, dan komen de films waarschijnlijk nog niet aan de $500 miljoen. De enige film waarvan wordt gezegd dat het budget ongekend hoog zou zijn geweest, is James Camerons Avatar. Officieel zijn de productiekosten van die film 'slechts' $237 miljoen, exclusief promotiekosten.

De vraag is nu of de game Destiny de investering kan terugverdienen. Hieronder een trailer van het peperdure schietspel:


14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Secret1994goesFilm

Avatar

Meuh! :(
Normaal had ik gisteren m'n PS4 met Destiny bundel in huis :(
Maar had niet verwacht dat zoveel mensen die PS4+Destiny bundel massaal zouden kopen... dus heb ik hem gisteren niet kunnen meenemen...
NU hopen dat ze vandaag nog één hebben voor mij(nieuwe levering)

Ed Crane

Avatar

Doe mij dan maar gewoon een film van 500 miljoen :+

Banned

Avatar

Pff ik wordt misselijk als ik langer dan een halfuur een shooter speel. Al dat heen en weer bewegen en rond kijken. Aan mij zullen ze die 500.000.000 dollar niet terug verdienen.

Serafijn

Avatar

Als ik heel eerlijk ben vind ik de trailer er echt niet beter uitzien dat bv de FF XIII cutscenes. Dus waar dat geld dan allemaal ingezeten heeft?

jpleon

Avatar

DESTINY KOST NIET 500 MILJOEN DOLLAR.

Iedereen neemt het klakkeloos over van elkaar. Journaal kranten...

Activision hebt Bungie 500 miljoen dollar gegeven om het spel te maken en 10 jaar lopend te houden. Dag 1 is gister begonnen dus de 10 jaar is nog niet verstreken. Dus Destiny kost geen 500 miljoen dollar!

http://www.polygon.com/2014/6/13/5807752/destiny-500-million-budget-activision-bungie

geertvdheide

Avatar

Precies wat Jpleon hierboven zegt: Die 500-miljoen-statement is onzin. De makers van het spel hebben dat wel zelf de wereld in gebracht (waarschijnlijk precies om deze reden, aandacht) maar hebben het later genuanceerd. Het budget is voor de bouw van de game, plus de marketing, plus ondersteuning en uitbreiding over een periode van 10 jaar. De game die nu in de winkels ligt zal eerder 200 miljoen gekost hebben dan 500 miljoen.

bigmichiel

Avatar

Was helemaal enthousiast geworden van Destiny, totdat ik de gameplay beelden zag. Voor mij nog geen system seller, dan speel ik net zo lief nog eventjes Halo Smiley face

mooffie

Avatar

Banned "Pff ik wordt misselijk als ik langer dan een halfuur een shooter speel. Al dat heen en weer bewegen en rond kijken. Aan mij zullen ze die 500.000.000 dollar niet terug verdienen."

Begin dan maar niet aan de Oculus Rift.

DutchOwnage

Avatar

mooffie "Begin dan maar niet aan de Oculus Rift."


Portal 2 op Oculus Rift O+

JamesBond

Avatar

Volgens mij is dit een fout, want ik dacht dat het algemeen bekend was dat het budget van 'At World's End' $300 miljoen besloeg...

Remco

Avatar

Banned "Pff ik wordt misselijk als ik langer dan een halfuur een shooter speel. Al dat heen en weer bewegen en rond kijken. Aan mij zullen ze die 500.000.000 dollar niet terug verdienen."


Haha dacht altijd dat ik daar de enige in was maar ik kan die first person shooters ook niet langer dan 5 minuten aanzien of zelf spelen zonder ziek te worden. Jammer want het hele spel spreekt me wel aan kwa setting etc. Wacht wel ff tot 2015 tot Arkham Knight uitkomt T+)

JamesBond

Avatar

Banned "Pff ik wordt misselijk als ik langer dan een halfuur een shooter speel. Al dat heen en weer bewegen en rond kijken. Aan mij zullen ze die 500.000.000 dollar niet terug verdienen."


Ik geef je groot gelijk Smiley face Ik ben ook geen fan van FPS, maar dan meer omdat ik er gewoon niet zo erg goed in ben :D 'Destiny' lijkt mij dan nog wel een mooi spel, maar ik denk toch dat ik nog even wacht op 'Uncharted 4: A Thief's End' :~

thefanwithnoname

Avatar

JamesBond "Volgens mij is dit een fout, want ik dacht dat het algemeen bekend was dat het budget van 'At World's End' $300 miljoen besloeg..."


Inclusief marketing toch?

NieuwsFilm

meest populair