'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' niet langer duurste entertainmentproduct

De game 'Destiny' is bijna twee keer zo duur.

Sinds gisteren ligt de nieuwe game Destiny in de winkel. Op zich helemaal geen nieuws, ware het niet dat de first person shooter maar liefst $500 miljoen heeft gekost om te maken. Tot op heden was de game Grand Theft Auto V ($264 miljoen) het duurst om te maken. Destiny verslaat zelfs de duurste film ooit.

Met een prijskaartje van een half miljard dollar weet Destiny de blockbuster Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) voorbij te streven als duurste entertainmentproduct ooit. De film van Walt Disney en regisseur Rob Marshall kostte maar liefst $300 miljoen om te maken.

Andere prijzige films zijn Tangled ($260 miljoen), Spider-Man 3 ($258 miljoen), Johhn Carter en Harry Potter and the Half-Blood Prince, die beiden $250 miljoen kostten. Zelfs als de marketingbudgetten meegeteld zouden worden, dan komen de films waarschijnlijk nog niet aan de $500 miljoen. De enige film waarvan wordt gezegd dat het budget ongekend hoog zou zijn geweest, is James Camerons Avatar. Officieel zijn de productiekosten van die film 'slechts' $237 miljoen, exclusief promotiekosten.

De vraag is nu of de game Destiny de investering kan terugverdienen. Hieronder een trailer van het peperdure schietspel:



NieuwsFilm

meest populair