Robert Downey Jr. onderhandelt met Marvel over nieuwe films

Hij schept verder verwarring over Iron Man 4.

Gisteren schiep Robert Downey Jr. enige verwarring met betrekking tot zijn rol in het Marvel Cinematic Universe. Al tijden zijn er verhalen over een vierde Iron Man-film, waar de acteur wisselend met ja’s en nee’s op gereageerd heeft. Tijdens de Ellen DeGeneres Show vertelde hij dat het wel mogelijk was. Later ontkende hij dat weer.

”Ik weet dat er nog een boel Marvel-films aankomen,” vertelde hij aan Ellen. ”En ze hebben grote ideeën over hoe dat het beste gedaan kan worden en we zitten midden in de onderhandelingen…” Waarop Ellen vroeg: ”Dus, ja?” en waarop Downey antwoordde met een: ”Okay, ja!”


Vervolgens was de acteur nog te zien bij de Late Show with David Letterman. Ook daar werd hem gevraagd naar een vierde film over het populaire personage. Maar toen zei hij: ”Er zijn geen plannen voor een vierde Iron Man. Er is geen scenario voor Iron Man 4, maar ze hebben een plan en ik geloof dat ze het binnenkort aankondigen Je weet dat Marvel er erg geheimzinnig over doet.”

Even later vroeg Letterman er nogmaals naar en daarop zei Downey: ”Tussen ons, nee, maar ik ga wel andere dingen met Marvel doen. Ik blijf bezig met Marvel en er zullen nog veel leuke dingen gebeuren."


De acteur zal volgend jaar weer te zien zijn als Iron Man, in Avengers: Age of Ultron. Ook heeft hij getekend voor een rol in het geplande Avengers 3. Maar blijkens zijn opmerkingen tijdens de Ellen DeGeneres Show en Late Show with David Letterman wordt er onderhandeld met Marvel over andere films om in te spelen.

De filmstudio heeft de komende jaren nog een stuk of negen films gepland, waarvan we nog maar van een paar de titels niet kennen. Zo zijn er naast Avengers 3 ook nog Captain America 3, Thor 3, Ant-Man, Doctor Strange en Guardians of the Galaxy 2. Mogelijk zal Downey dus in één van die films te zien zijn, of zelfs in nog een geheel ander project.

NieuwsFilm

meest populair