Benedict Cumberbatch is 'Doctor Strange'

Officieel is het nog niet, maar de aankondiging zou snel volgen.

Variety meldt dat Marvel zijn Doctor Strange gevonden heeft in de vorm van Benedict Cumberbatch. De film nog geen officiële releasedatum, maar naar verluidt mikt de studio met de film van regisseur Scott Derrickson op een release in 2016. De casting van Cumberbatch zou binnenkort officieel gemaakt worden, tijdens een speciale presentatie van Marvel.

Cumberbatch zou de rol van Stephen Vincent Strange spelen, een voormalig neurochirurg die de mogelijkheid verliest om te opereren en daarom naar de Himalaya trekt. Daar leert hij over magie en wordt hij de nieuwe Sorcerer Supreme en belangrijkste beschermer van de Aarde tegen magische bedreigingen. Magie wordt in het Marvel Universum geïntroduceerd met Quicksilver (Aaron Johnson) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen).

Het personage past dus in het filmuniversum dat de filmstudio opbouwt. Verwijzingen naar Stephen Strange waren er overigens ook al, in Thor en Captain America: The Winter Soldier. Verder is al tijden bekend dat Marvel studiohoofd Kevin Feige een eigen film voor Doctor Strange wil maken.

De afgelopen tijd was Marvel verder in onderhandelingen met Joaquin Phoenix voor de rol, maar er kon geen deal gesloten worden omdat de acteur niet voor teveel films wilde tekenen. Cumberbatch is verder bijzonder populair bij het grote publiek en in veel grote films te zien. Binnenkort kun je hem zien in The Imitation Game en horen in The Hobbit: The Battle of the Five Armies, The Penguins of Madagascar en The Jungle Book.



NieuwsFilm

meest populair