John Lasseter over 'Toy Story 4'

Veel Toy Story-fans hebben twijfels over de sequel na de prachtige afsluiting in Toy Story 3.

Gisteren werd bekend dat Pixar en Walt Disney aan de slag gaan met een vierde deel in de Toy Story-franchise. Ondanks dat de franchise enorm geliefd is, was niet iedereen even zo enthousiast over de aankondiging. Het is 2010 verschenen Toy Story 3 zette namelijk een prima punt achter het verhaal over onder meer Woody (Tom Hanks), Buzz (Tim Allen) en Andy (John Morris).

Regisseur en Pixar-grootheid John Lasseter sprak met The Los Angeles Times: "Heel wat mensen uit de filmindustrie denken dat we vervolgen maken vanwege het financiële aspect, maar voor ons is het pure passie," aldus Lasseter. "We maken alleen sequels als we een verhaal hebben dat net zo goed of beter is dan het origineel. Vervolgfilms kondigen we niet alleen aan op basis van het succes van een film, om vervolgens na te gaan denken wat we ermee gaan doen."

Het is overigens wel een enorm logische keuze dat Pixar opnieuw aan de slag gaat met de franchise. Het laatste deel was enorm succesvol en de afgelopen jaren lijkt Pixar een beetje zoekende. Zo cancelde de animatiestudio de titel Newt, wordt er flink gesleuteld aan The Good Dinosaur en kregen we dit jaar helemaal geen Pixar titel te zien.

Ook is er commentaar op de vele vervolgfilms die de afgelopen jaren werden uitgebracht. De laatste originele titels zijn het toch wat minder ontvangen Brave (2012) en de klassieker Up (2009). Tussendoor verschenen de vervolgtitels Toy Story 3, Cars 2 (2012) en Monsters University (2013). Ook komende jaren verschijnen er sequels met Finding Dory (2016) en de reeds aangekondigde, maar vermoedelijk nog in productie genomen The Incredibles 2 en Cars 3.

Toy Story 4 staat gepland voor 16 juni 2017.



NieuwsFilm

meest populair