Marion Cotillard kiest bewust voor kleinere producties

Actrice is regelmatig te zien in arthouse favorieten.

Marion Cotillard mag de films voor het uitkiezen hebben dankzij rollen in kaskrakers als Inception en The Dark Knight Rises, ze blijft deze bewust afwisselen met rollen in kleine producties. Cotillard vertelde in een interview in The Atlantic, dat ze dit zal blijven doen.

"Ik voel me tot projecten aangetrokken door verschillende elementen," vertelde ze. "Als kind droomde ik ervan om actrice te worden en de mogelijkheid te krijgen om van de ene wereld naar de andere te springen, zodat ikzelf zou opgaan in de rollen en mensen me niet zouden herkennen omdat ik elke film anders ben. Ik heb ontzettend veel geluk gehad, dat het me is gelukt om die droom in vervulling te zien gaan."

Cotillard vertelde in het interview ook over haar rol in Deux Jours, Une Nuit, geregisseerd door arthouse favorieten Jean-Pierre en Luc Dardenne. "Ik moet zeggen dat ik erg verbaasd was toen ze me benaderden voor een samenwerking," vertelt ze. "Allereerst werken ze meestal met Belgische acteurs. [..] Ik ontmoette ze ongeveer anderhalf jaar eerder toen ik aan het werk was met De rouille et d'os van Jacques Audiard. Een deel van de productie daarvan was in België dus ik sprak ze toen drie minuten of zo, het was erg kort. Maar ik had nooit verwacht dat ze aan mij zouden denken voor een van hun films. Ik zou ja hebben gezegd tegen alles wat ze me hadden aangeboden."



NieuwsFilm

meest populair