Joseph Kosinski zal mogelijk de 'Gran Turismo' film besturen

Moeten we nu sciencefiction elementen verwachten met de regisseur van 'Oblivion?'

In 2013 werden we op de hoogte gebracht dat Sony Pictures wel brood zag om hun populaire gameserie Gran Turismo naar het witte doek te brengen. Sindsdien pende de scenarioschrijver van Watchmen, Alex Tse, een eind weg. Coming Soon komt nu echter met het nieuws dat regisseur Joseph Kosinski (TRON: Legacy, Oblivion) in vroegtijdige gesprekken verkeert om de touwtjes in handen te nemen. Niet zal hij dan enkel de film regisseren, ook zal hij zich partieel over het script ontfermen, dat compleet herschreven zal worden.

Kazunori Yamauchi, producer en gamedesigner van de race spellen, liet weten dat het plot om een videogame speler gaat die een racer wordt. Toegegeven, het is weinig informatie om op verder te broeden, alhoewel er speculaties rondgaan die beweren dat Kosinski's bijdrage iets bovennatuurlijks aan de serie zal toevoegen. Aangezien de beste man nog maar net in gesprekken is, kunnen we zulke Sci-fi geruchten beter met een korrel zout nemen.

Voor vele mensen is de Gran Turismo franchise een bekende - sinds diens debuut in 1997 zijn er ruim 70 miljoen spellen verkocht. De serie telt aardig wat delen (volgend jaar zou de zevende aflevering uit moeten komen), spin-offs en HD-versies, verspreidt over de PlayStation 1, 2, 3 en 4 gameconsoles. Wanneer de Gran Turismo-verfilming uit moeten komen is onbekend, want op het moment is Kosinski ook aan een aantal andere projecten verbonden, zoals het vervolg op TRON: Legacy, The Twilight Zone en een andere racefilm genaamd Go Like Hell.



NieuwsFilm

meest populair