Alles over 'Avengers: Age of Ultron'

Na jaren wachten, is daar eindelijk de opvolger van het megasucces The Avengers.

Komende woensdag komt de film Avengers: Age of Ultron uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 22 april in première.

Avengers: Age of Ultron


Duur: 142 minutenGenre Actie, Avontuur, Sci-FiBudget: 200 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJoss WhedonScenario Joss WhedonRobert Downey Jr. Tony Stark / Iron ManChris Evans Steve Rogers / Captain AmericaChris Hemsworth ThorMark Ruffalo Bruce Banner / HulkJames Spader Ultron
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Als Tony Stark (Downey Jr.) probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen, gaat het goed mis en de machtigste helden van de aarde, waaronder Iron Man, Captain America (Evans), Thor (Hemsworth), The Incredible Hulk (Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson) en Hawkeye (Jeremy Renner) worden tot het uiterste op de proef gesteld als het lot van de aarde in hun handen ligt. Als de kwaadaardige Ultron (Spader) verschijnt, is het aan The Avengers om zijn verschrikkelijke plannen te stoppen en al snel zorgen ongemakkelijke bondgenootschappen en onverwachte acties voor een uniek episch en wereldwijd avontuur.

De weg naar Age of Ultron

Sinds in 2012 The Avengers verscheen, heeft Marvel in fase twee van het meesterplan langzaam op een grote aanvaring binnen het superheldenteam aangestuurd. Centraal staat een vertrouwenskwestie: S.H.I.E.L.D. bleek in Captain America: The Winter Soldier bijvoorbeeld geïnfiltreerd te zijn door HYDRA. Het leidde tot de val van de spionageorganisatie van Nick Fury (Samuel L. Jackson) en die gebeurtenis legt de basis voor Age of Ultron.

In deze film is het daarom aan Tony Stark om als grote geldschieter van het superheldenteam te fungeren. Omdat Stark nu eenmaal van zijn speeltjes houdt, bouwt hij een robotleger, dat hij laat leiden door de kunstmatig intelligente Ultron. Op die manier hoopt Stark wat rust te creëren voor het team, dat nog altijd op losse cellen van HYDRA jaagt. De gebeurtenissen in deze film zullen leiden tot een grote aanvaring tussen Tony Stark en Steve Rogers, in Captain America: Civil War.

Verder is er een belangrijke plek voor Thor, de dondergod, die na Thor: The Dark World definitief op Aarde woont. Voor hem symboliseert de dreiging die afkomt van Ultron iets veel groters, mogelijk die van Thanos (Josh Brolin). Of die in deze film voorkomt, is niet bekend, maar het lijkt er wel op. Whedon gaf in een recent interview nog aan dat hij grote plannen had met Thanos.

Lees hier veel meer over de weg naar Age of Ultron.

Eerste reacties

Recensies zijn er nog niet, wegens het embargo dat Marvel daarop gesteld heeft. Toch zijn er wel al eerste reacties binnen van critici die de film in screenings zagen. Zij gebruikten Twitter als manier om de film te hypen. Over het algemeen lijkt men het erover eens te zijn: Age of Ultron is een goed vervolg op Avengers, maar mist iets van de euforie van die film. Het geheel is een stuk duisterder geworden en soms lijkt het erop dat regisseur Whedon moeite had met het balanceren van zoveel personages, gebeurtenissen en verhaallijnen.

De leukste personages in de film zouden Hawkeye en Vision zijn. Vooral die laatste wordt door fans naar uit gekeken, want er is nog maar bar weinig bekend over de held, die door Paul Bettany gespeeld wordt. De eerste recensies zullen hier eerder volgen natuurlijk, dus houd FT in de gaten!

Box office prestaties

Dat Age of Ultron voor behoorlijk wat box office geweld gaat zorgen, weet iedereen wel. De vraag is alleen, hoeveel geweld dat gaat opleveren. Het lijkt er in elk geval op dat de opening al stukken beter gaat zijn dan die van The Avengers, dat de beste opening ooit beleefde. Op dit moment wordt voorspeld dat Age of Ultron het nog beter gaat doen. Zo stelt de Amerikaanse online bioscoopkaartjesverkoper Fandango dat Ultron al veel meer kaarten verkocht heeft dan The Avengers. Vermoedelijk opent deze productie dan ook ergens tussen de 215 en 220 miljoen dollar.

Verder wordt voorspeld dat de film in de rest van zijn draaiperiode in de Verenigde Staten nog uit komt op zo'n 570 miljoen dollar, minder dan de eerste verzamelfilm. Vermoeden heerst dat de film internationaal wel stukken meer gaat opbrengen uiteindelijk en uit komt op zo'n 2 miljard dollar.

Voor Nederland wordt ook een boel box office geweld verwacht. The Avengers haalde in Nederland nog zo'n 5,26 miljoen euro op. Het recent verschenen Guardians of the Galaxy deed het minder goed, met een verdienste van 2,94 miljoen euro. Vermoedelijk komt dat omdat die film in de marketing echt neergezet is als sci-fi film, een genre waarin producties meestal niet zo geweldig scoren in Nederland. Ultron zal het vermoedelijk veel beter gaan doen en uitkomen op zo'n zes tot zeven miljoen euro.

Trivia

James Spader was Joss Whedons eerste en enige keuze voor de rol van Ultron, vanwege zijn "hypnotische stem, die angstaanjagend kalm en meeslepend, maar tegelijk erg menselijk en humoristisch" kan zijn.Aaron Johnson speelt in deze film Quicksilver. In X-Men: Days of Future Past wordt die rol gespeeld door Evan Peters, beide acteurs spelen in Kick-Ass. Dit is de laatste keer dat het Avengers-team te zien is in deze samenstelling.

•



•


•




NieuwsFilm

meest populair