Featured

Alles over 'Avengers: Age of Ultron'

Na jaren wachten, is daar eindelijk de opvolger van het megasucces The Avengers.

door Jim Pedd op 20.04.2015 om 22:30 in Featured
Komende woensdag komt de film Avengers: Age of Ultron uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 22 april in première.

Avengers: Age of Ultron


Duur: 142 minutenGenre Actie, Avontuur, Sci-FiBudget: 200 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJoss WhedonScenario Joss WhedonRobert Downey Jr. Tony Stark / Iron ManChris Evans Steve Rogers / Captain AmericaChris Hemsworth ThorMark Ruffalo Bruce Banner / HulkJames Spader Ultron
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Als Tony Stark (Downey Jr.) probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen, gaat het goed mis en de machtigste helden van de aarde, waaronder Iron Man, Captain America (Evans), Thor (Hemsworth), The Incredible Hulk (Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson) en Hawkeye (Jeremy Renner) worden tot het uiterste op de proef gesteld als het lot van de aarde in hun handen ligt. Als de kwaadaardige Ultron (Spader) verschijnt, is het aan The Avengers om zijn verschrikkelijke plannen te stoppen en al snel zorgen ongemakkelijke bondgenootschappen en onverwachte acties voor een uniek episch en wereldwijd avontuur.

De weg naar Age of Ultron

Sinds in 2012 The Avengers verscheen, heeft Marvel in fase twee van het meesterplan langzaam op een grote aanvaring binnen het superheldenteam aangestuurd. Centraal staat een vertrouwenskwestie: S.H.I.E.L.D. bleek in Captain America: The Winter Soldier bijvoorbeeld geïnfiltreerd te zijn door HYDRA. Het leidde tot de val van de spionageorganisatie van Nick Fury (Samuel L. Jackson) en die gebeurtenis legt de basis voor Age of Ultron.

In deze film is het daarom aan Tony Stark om als grote geldschieter van het superheldenteam te fungeren. Omdat Stark nu eenmaal van zijn speeltjes houdt, bouwt hij een robotleger, dat hij laat leiden door de kunstmatig intelligente Ultron. Op die manier hoopt Stark wat rust te creëren voor het team, dat nog altijd op losse cellen van HYDRA jaagt. De gebeurtenissen in deze film zullen leiden tot een grote aanvaring tussen Tony Stark en Steve Rogers, in Captain America: Civil War.

Verder is er een belangrijke plek voor Thor, de dondergod, die na Thor: The Dark World definitief op Aarde woont. Voor hem symboliseert de dreiging die afkomt van Ultron iets veel groters, mogelijk die van Thanos (Josh Brolin). Of die in deze film voorkomt, is niet bekend, maar het lijkt er wel op. Whedon gaf in een recent interview nog aan dat hij grote plannen had met Thanos.

Lees hier veel meer over de weg naar Age of Ultron.

Eerste reacties

Recensies zijn er nog niet, wegens het embargo dat Marvel daarop gesteld heeft. Toch zijn er wel al eerste reacties binnen van critici die de film in screenings zagen. Zij gebruikten Twitter als manier om de film te hypen. Over het algemeen lijkt men het erover eens te zijn: Age of Ultron is een goed vervolg op Avengers, maar mist iets van de euforie van die film. Het geheel is een stuk duisterder geworden en soms lijkt het erop dat regisseur Whedon moeite had met het balanceren van zoveel personages, gebeurtenissen en verhaallijnen.

De leukste personages in de film zouden Hawkeye en Vision zijn. Vooral die laatste wordt door fans naar uit gekeken, want er is nog maar bar weinig bekend over de held, die door Paul Bettany gespeeld wordt. De eerste recensies zullen hier eerder volgen natuurlijk, dus houd FT in de gaten!

Box office prestaties

Dat Age of Ultron voor behoorlijk wat box office geweld gaat zorgen, weet iedereen wel. De vraag is alleen, hoeveel geweld dat gaat opleveren. Het lijkt er in elk geval op dat de opening al stukken beter gaat zijn dan die van The Avengers, dat de beste opening ooit beleefde. Op dit moment wordt voorspeld dat Age of Ultron het nog beter gaat doen. Zo stelt de Amerikaanse online bioscoopkaartjesverkoper Fandango dat Ultron al veel meer kaarten verkocht heeft dan The Avengers. Vermoedelijk opent deze productie dan ook ergens tussen de 215 en 220 miljoen dollar.

Verder wordt voorspeld dat de film in de rest van zijn draaiperiode in de Verenigde Staten nog uit komt op zo'n 570 miljoen dollar, minder dan de eerste verzamelfilm. Vermoeden heerst dat de film internationaal wel stukken meer gaat opbrengen uiteindelijk en uit komt op zo'n 2 miljard dollar.

Voor Nederland wordt ook een boel box office geweld verwacht. The Avengers haalde in Nederland nog zo'n 5,26 miljoen euro op. Het recent verschenen Guardians of the Galaxy deed het minder goed, met een verdienste van 2,94 miljoen euro. Vermoedelijk komt dat omdat die film in de marketing echt neergezet is als sci-fi film, een genre waarin producties meestal niet zo geweldig scoren in Nederland. Ultron zal het vermoedelijk veel beter gaan doen en uitkomen op zo'n zes tot zeven miljoen euro.

Trivia

James Spader was Joss Whedons eerste en enige keuze voor de rol van Ultron, vanwege zijn "hypnotische stem, die angstaanjagend kalm en meeslepend, maar tegelijk erg menselijk en humoristisch" kan zijn.Aaron Johnson speelt in deze film Quicksilver. In X-Men: Days of Future Past wordt die rol gespeeld door Evan Peters, beide acteurs spelen in Kick-Ass. Dit is de laatste keer dat het Avengers-team te zien is in deze samenstelling.

••


•
14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Woensdag 18:15 erheen,kaartjes zijn besteld.

MisterMarvel

Avatar

Frietgezicht "Woensdag 18:15 erheen,kaartjes zijn besteld."


Mag je er net iets eerder van genieten. Woensdag 19.45 mag ik. Eerdere voorstelling ging niet lukken.

Roeltje

Avatar

Pff vrijdag voor mij Smiley face
Superveel zin in!

benjamin

Avatar

Ook hier is het ticket al binnen (en nog iets later want de vertoning begint pas om 20:25). Vind wel dat de film opvallend kort is - oké het is wel even maar had verwacht dat hij langer ging duren dan de voorganger.

Decepticon

Avatar

Reservering staat al een dikke week en best seats in the house bij Utopolis Emmen.
Nog 2 nachtjes slapen en wachten tot de voorstelling van 21.30, good times.
De film zou oorspronkelijk 3,5 uur duren las ik afgelopen week dacht ik op ComicBookMovie, maar Whedon moest hem inkorten, nah 140 minuten is nog steeds dik in orde lijkt me.
Morgen eerst de 1e film nog maar weer eens kijken op BR.

Dijkie

Avatar

Woensdag 21:20 yes yes

patrick_h

Avatar

benjamin "Ook hier is het ticket al binnen (en nog iets later want de vertoning begint pas om 20:25). Vind wel dat de film opvallend kort is -"
Ik vind het wel lang genoeg, maar ik ga dan ook naar de nachtvoorstelling morgen.

sjef

Avatar

Ik ga zaterdagavond. Nu maar hopen dat ik de zenuwen kan weerstaan en niet de review lezen voordat ikzelf de film heb gezien

benjamin

Avatar

patrick_h "Ik vind het wel lang genoeg, maar ik ga dan ook naar de nachtvoorstelling morgen."
Dat snap ik dan wel. Het is nu ook niet dat 140 minuten niks is, maar ik had gewoon gedacht dat hij langer zou worden dan deeltje één.

Roeltje

Avatar

Had juist gelezen dat het Whedons missie was om de film korter te laten te laten duren dan zijn voorganger.

Waarom is mij een raadsel, ik prefereer juist dat vervolgdelen langer zijn.

Kayton

Avatar

Woensdagnamiddag ga ik er heen normaal. Ben benieuwd.

M0vieFreak

Avatar

Ik ga er zeker heen maar het word denk ik volgende week.

Frietgezicht

Avatar

benjamin "Dat snap ik dan wel. Het is nu ook niet dat 140 minuten niks is, maar ik had gewoon gedacht dat hij langer zou worden dan deeltje één."


De film eigenlijk korter toch want Whedon moest toch van de studio na de opnames extra opnames maken om wat meer actie in de film te gooien.
Ach,2 uur en 20 minuten topvermaak verwacht en zal vast gelijk losbarsten,The Avengers lijkt mij geen film die een uur nodig heeft om op te bouwen.

Markie Marcolioooo

Avatar

Vannacht 00.05uur ga ik hem zien, Superheromovies kijk ik al met jaar en dag op de premiere dag liefste de eerste voorstelling. Heb er zo'n zin in...is het al 00.05 uur?

NieuwsFilm