'Fast & Furious 7' in recordtempo voorbij $1 miljard!

Zelfs sneller dan Avatar en The Avengers.

In slechtst 17 dagen is James Wans Fast & Furious 7 als twintigste film ooit de grens van $1,0 miljard aan de wereldwijde Box Office gepasseerd. Dit is een record. Geen andere film wist zo snel de grens te passeren.

De film van Universal Pictures is dus sneller dan The Avengers, Avatar en Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Deze kaskrakers hadden 19 dagen nodig om de magische grens te passeren. Opvallend is dat Furious 7 géén 3D-film is.

Fast& Furious staat na afgelopen vrijdag op $1.009 miljoen wereldwijd. Hiervan werd $735,2 miljoen opgehaald buiten de States en $273,7 miljoen in het thuisland. De complete Fast & Furious-franchise staat nu op $3,4 miljard wereldwijd.

Het is overigens de eerste film van Universal Pictures die tijdens de originele bioscooprelease voorbijgaat aan de $1 miljard. Alleen Universals Jurassic Park staat boven de $1 miljard, maar had hiervoor een 3D-rerelease nodig.

Waar het financiële succes van Fast & Furious 7 ophoudt, is slechts gissen. Dit weekend krijgt de film met namen als Vin Diesel, wijlen Paul Walker, Dwayne Johnson en Jason Statham opnieuw de nodige ruimte. Volgende week bestormt Avengers: Age of Ultron de bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair