Poll

POLL: Verfilmingen van Games

Van Super Mario Bros. tot Need for Speed en van Silent Hill tot Lara Croft: Tomb Raider.

door Bram de Groot op 24.05.2015 om 20:15 in PollDeze zomer komen in Pixels heel wat figuurtjes uit 8-bit arcade games voorbij. Komende jaren worden er nog meer games vertaald naar het witte doek, iets dat in het verleden een niet altijd even geslaagde missie bleek. In deze POLL kijken we terug op live-action gamefilms die afgelopen jaren in de bioscoop verschenen. Aan jou de vraag: welke gameverfilming is jouw favoriet?

Ondanks dat er al tientallen jaren talloze grote game-franchises verschijnen, is het aantal verfilmingen relatief beperkt gebleven. De eerste gameverfilming is het geflopte Super Mario Bros. uit 1993, uiteraard gebaseerd op het gelijknamige Nintendo-spel. In de jaren daarna volgden onder meer de beter presterende vechtspel-verfilmingen Street Fighter en Mortal Kombat.

In de '00 kwamen de blockbusters Lara Croft: Tomb Raider en Resident Evil en titels als Doom, Silent Hill, Hitman en Max Payne uit. De afgelopen jaren moesten we het met name doen met de zoveelste delen in de financieel succesvolle Resident Evil-reeks en Prince of Persia: The Sands of Time en Need for Speed.

Met name volgend jaar krijgen we flink wat live-action gameverfilmingen te zien. Na het dit jaar te verschijnen Hitman: Agent 47, staan voor 2016 Warcraft, Uncharted, Assassin's Creed en het mogelijk laatste Resident Evil-deel Resident Evil: The Final Chapter gepland.

Hieronder een reeks live-action gameverfilmingen. In de lijst is met Final Fantasy: The Spirits Within overigens één animatiefilm opgenomen.

Succes met stemmen!


52 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Silent Hill dan maar.

Helaas dat een geweldig spel als Wing Commander zo belabberd is verfilmd.

rainking

Avatar

Twijfelde tussen Silent Hill en Prince Of Persia. Ben toch voor Silent Hill gegaan.

En hoe slecht de eerste Street Fighter ook is, dit stuk blijft prachtig.

Ereptile

Avatar

De eerste Mortal Kombat film blijft voor mij de meest geslaagde game-verfilming Smiley face Trouw aan het orginele verhaal en voor die tijd goede effecten. Bovendien is het jeugdsentiment voor mij. De eerste Resident Evil film vind ik echter ook super!

Maar met films zoals Tekken, Silent Hill, Legend of Chun-Li en Doom heb ik me echter ook vermaakt.

De film waar ik natuurlijk wel veel hoop voor heb is Warcraft!!!

Inartie

Avatar

Staan veel slechte films tussen zeg. Toch maar voor Lara Croft: Tomb Raider gekozen.
Was een van mijn favorieten spellen om te spelen, de film was niet onaardig en een Angelina Jolie toen ze nog lekker was.

adofmirosch

Avatar

Volgens mij aleen maar matige en slechte films, maar heb heel veel ook niet gezien van de poll.
Prins of persia viel enorm tegen de game is geweldig maar de film was jammer genoeg niet trouw aan de game.
Hoop dat het niveau van de game verfilmingen omhoog gepusht word de komende jaren.
Kan niet wachten op last of us,uncharted, assasins creed & natuurlijk warcraft :D

nietselam

Avatar

Mortal kombat, destijds groot fan van de games en vond deze geweldig in de bios, had gewoon zin om zelf te knokken na de film. Tuurlijk is deze nu wat gedateerd maar dat mag ook wel na 20 jaar. Zit nog steeds te wachten op een nieuwe mortal kombat en dan geregisseerd door Gareth Evans(the raid)
Anhialation was natuurlijk ruk.

DeMuizenkoning

Avatar

Tja game verfilmingen stellen sowieso maar vaak weinig voor. Heb hier maar weinig van gezien, maar heb gestemd op Prince of Persia. De film stelt wel maar weinig voor en ze hadden helaas meer kunnen bereiken, al helemaal met de casting waarover de beschikten. Maar heb de game niet gespeeld, dus geen idee of ze trouw waren gebleven aan de verhaallijn, maar heb me uiteindelijk nog wel redelijk vermaakt met de film. Zelf kijk ik uit naar Assassin's Creed, grote fan van de games en Michael Fassbender is natuurlijk ook wel een topper, dus heb goede hoop! Verder hoop ik dat Red Dead Redemption ooit eens wordt verfilmd, super spel met een geweldig verhaal!

SunChaser

Avatar

Ik heb geen een van de spellen gespeeld maar qua films ga ik voor final fantasy, ondergewaardeerde film

johnwayne

Avatar

Wat een belabberde lijst. Hier staat niet 1 film tussen die echt goed te noemen is.
Games en films, het klikt niet echt...

adofmirosch

Avatar

Naar welke game kijken de FT'ERS uit dit jaar?

CoStarring

Avatar

Mortal Kombat T+)
Destijds in de bios gezien. Jeugdsentiment.

benjamin

Avatar

johnwayne "Wat een belabberde lijst. Hier staat niet 1 film tussen die echt goed te noemen is.
Games en films, het klikt niet echt..."
Het is inderdaad nog geen te geslaagde combinatie - beetje benieuwd wel wat Warcraft en Assassin's Creed gaan geven.

Gigan72

Avatar

Silent Hill (2006) dat lucht alarm is zo creepy

Gigan72

Avatar

airbender "Ben ik de enige die Silent Hill écht goed vind? Het is één van mijn favoriete horror films, absoluut ondergewaardeerd!"


Nee hoor ben het met je eens

Poltergeist

Avatar

Voor Need for Speed gegaan. Ik vond het een geslaagde verfilming. Mijn nummer 2 was voor Lara Croft: Tomb Raider.

SciFiFanaat

Avatar

Silent Hill.

adofmirosch "Naar welke game kijken de FT'ERS uit dit jaar?"


Speel op dit moment Dragon Age Inquisition, fantastisch spel. Waar ik het meeste naar uit kijk is Tom Clancy`s The Division maar die zal waarschijnlijk pas volgend jaar uitkomen.

Frietgezicht

Avatar

Lara Croft had gewoon de vrouwelijke versie van Indiana Jones moeten zijn. De mysterieuze tombes, gevaarlijke situaties en avontuurlijke ontdekkingen.
Helaas kan het zich vooral meten met het 4e deel van de Indiana Jones-serie.

Ik kies voor Silent Hill,wat een sfeer heeft die film en eigenlijk gewoon een goede film(jammer dat deel 2 overdreven bagger is)

rainking

Avatar

De helaas gecancelde Silent Hills game.

shellghost

Avatar

Twijfelde tussen FF en Prince of Persia, toch voor de laatste gegaan. Smiley face

Moviemagic

Avatar

Goed of slecht verfilmd. Er zijn er veel waar ik me mee vermaakt heb om verschillende redenen. Ik had er op verschillende kunnen stemmen maar uiteindelijk gekozen voor [blue]Silent Hill[/blue].

Ereptile

Avatar

adofmirosch "Naar welke game kijken de FT'ERS uit dit jaar?"


Ik denk op dit moment Arkham Knight. Eerst naar Mortal Kombat X, maar die is nu al uit natuurlijk Smiley face

Oh nog een game verfilming waar ik naar uit kijk, en waarvan ik hoop dat hij in goede handen is, zodra de productie begint: [red]The Last of Us[/red]!!! Smiley face (Leuk trucje trouwens met die kleuren, Moviemagic! ;))

Decepticon

Avatar

Ik zat te twijfelen tussen Resident Evil: Extinction en Prince of Peris: Sands of Time, ik ben to voor RE gegaan, vind dat net de mooiere film.

Meeste games heb ik niet gespeeld, dus dat een film niet zo trouw is aan de game, is voor mij in de meeste gevallen van minder belang, zolang de film maar goed is en goed vermaak bied met een degelijk verhaal.

De Tomb Raiders films vind ik ook goed en Need for Speed heb ik mij ook erg mee vermaakt, hoewel ik i eerste instantie wel teleurgesteld was in de uitwerking van het verhaal wat ze hadden bedacht.

Ik ben wel een grote fan Tekken en heb bijna alle delen, ik vind het wel een gave film, met een degelijk verhaal en mooie vechtscenes, waardoor het acteergehalte wat minder belang is (voor mij) in een film als deze.
Maar ik vind dat ze de gebruikte personages, lang niet goed in beeld hebben gebracht, wat te weinig vechtscenes, voor bv. Eddie Gordo, Raven en vooral Martial Law.

Mortal Kombat is idd ook nog steeds een leuke film, jeugdsentiment.

KeesjeNL

Avatar

Silent Hill was toch echt een hele creepy filmSmiley face.

Decepticon

Avatar

KeesjeNL "Silent Hill was toch echt een hele creepy filmSmiley face."
Ja dat vind ik ook, ook dat luchtalarm is lekker creepy.
Elke keer als ik dat luchtalarm hoor, moet ik ook direct denken aan Silent Hill.

Ereptile

Avatar

airbender ":Y

Elke eerste maandag vd maand om 12 uur denk ik aan Silent Hill."


En als het dan nog mistig is...

Angelater

Avatar

Gelukkig staat er jouw 'favoriete' gameverfilming, en niet welke je het beste vindt... dus: 'Mortal Kombat.'

Ed Crane

Avatar

Anders, nl. ... Final Fantasy VII: Advent Children

Het (animatie)filmvervolg op het videogame meesterwerk. Advent Children is helaas vrij onbekend maar in Nederland wel uitgebracht op DVD en BluRay. Inhoudelijk staat 'ie volledig los van 'Final Fantasy: The Spirit Within' en hij is een stuk beter dan die film wat mij betreft. Wel is 'ie ook volledig cgi. Er zitten erg lange, erg dynamische actiescènes die erg goed gebruikt maakt van wat alleen cgi kan. Aanrader :+

Goov25

Avatar

Zo te zien zijn er weinig geslaagde gameverfilmingen.. Prince Of Persia was nog erg vermakelijk, die dus maar Smiley face

spooklift

Avatar

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

geertvdheide

Avatar

Er zijn heel weinig game-verfilmingen die goed zijn. Zaken als acteerwerk en plot zijn vaak zo ondermaats dat het tenenkrommend is. Wel zijn er een aantal middelmatige (zoals Tomb Raider) en een aantal die vermakelijk kunnen zijn voor fans die ervan houden. Hoogvliegers zitten er amper tussen.

Mijn favoriet, en naar mijn mening ook de beste uit de lijst, is Silent Hill; die film is trouw aan de gedachte van de games en had als film ook gewoon de nodige kwaliteit (qua acteerwerk, karakters, visuals, spanning enz).

Maar waar ik echt op hoop, is dat Hollywood de game-verfilming eens serieus gaat nemen. Blijkbaar hebben ze tot nu toe het idee gehad dat er weinig nodig zou zijn om gamers naar de bios te lokken. Meestal zijn alleen wat karakternamen en basis-ideeën overgenomen, en wordt daar dan een gedrocht van een film van gemaakt. Door mensen zonder talent, budget of respect voor het bronmateriaal. Zowel gamers als non-gamers laten ze massaal links liggen of kijken ze slechts uit leedvermaak. Kijkend naar de successen die er worden behaald met stripboek-verfilmingen, moet het ook met games veel en veel beter kunnen.

Van de komende films heb ik het meeste hoop voor Warcraft, The Last of Us, Assassin's Creed, Uncharted en Ratchet & Clank. Als een aantal hiervan nu eens serieus geproduceerd worden met talent voor en achter de camera, dan kan de game-verfilming eindelijk eens echt van de grond komen. Hitman: Agent 47 is een twijfelgeval; de vorige was niet de moeite waard. En nog meer Resident Evil-films lijkt me nogal nutteloos; geen van de films raakt de essentie van de games en ook als films op zich zijn ze hooguit middelmatig.

Hopelijk zeggen in het verleden behaalde resultaten in dit geval niets over de toekomst.

11qqaazz

Avatar

Meh....mijn favoriet, Postal Staat er niet bij. Dan Maar Prince Of Persia Gestemt. Veel Filler in deze film.... Silent Hil zijn laatste half uur is slecht geschreven....

Muufley

Avatar

Werkelijk geen enkele film is goed. Enkelen kunnen er wel door maar dit genre staat duidelijk niet bekend voor zijn goede films.

YOLO

Avatar

Anders, namelijk.....Warcraft. Yep, deze poll is net wat te vroeg. :P

Darthmar

Avatar

YOLO "Anders, namelijk.....Warcraft. Yep, deze poll is net wat te vroeg. :P"


Ja deze poll is te vroeg. "Warcraft" is ook het enigste spel op deze lijst die ik ooit gespeeld hebt. Dus ook de enigste waarvan ik kan zeggen of de verfilming net zo goed is als het spel.

MoJo

Avatar

Prince of Persia, bij gebrek aan beter Smiley face

En ik hoop inderdaad ook dat Warcraft film gaat bewijzen dat het ook anders kan.

BaronBrood

Avatar

Hier zit niet echt iets tussen nee, ik kijk vooral uit naar Uncharted, kan een leuke avonturenfilm worden.

Iammovies

Avatar

Mijn favo staat helaas niet in het rijtje. Final Fantasy VII: advent children Smiley face
Is trouwens ook de hoogst gewaardeerde game verfilming op IMDB!! ;)

adofmirosch

Avatar

Een naar welke gamevermiling kijk jij het meest uit POLL, was beter geweest.

YankeeWaRRiaH

Avatar

Final Fantasy VII - Advent Children

Ed Crane

Avatar

Iammovies "Mijn favo staat helaas niet in het rijtje. Final Fantasy VII: advent children Smiley face
Is trouwens ook de hoogst gewaardeerde game verfilming op IMDB!! ;)"


YankeeWaRRiaH "Final Fantasy VII - Advent Children"


Biertje voor beide heren :+ :+

Angelater

Avatar

airbender "Welke vind jij het beste dan?"

Geen, anders kon ik dus niet stemmen :E

In het algemeen zijn het niet echt topfilms. Louter vermaak, maar zeer zelden goed in elkaar gestoken.

starbass

Avatar

WAAR IS POSTAL!!!!

WTF, de enige uwe Boll film die een goede verfilming is van het orginele verhaal Smiley face


Echt heel erg slecht:
BloodRayne (2006)
BloodRayne II
BloodRayne III
In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2008)
Super Mario Bros. (1993) 2% (14)
Hitman (2007)
Double Dragon (1994)
Alone in the Dark (2005)

Goed (of in iedergeval erg vermakelijk):
POSTAL!!!
Resident Evil (2002)
Prince of Persia: The Sands of Time (2010)
Resident Evil: Afterlife (2010)
Resident Evil: Extinction (2007)
Silent Hill (2006)
Silent Hill: Revelation (2012)
Mortal Kombat (1995)
Wing Commander (1999)
Lara Croft: Tomb Raider (2001)
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)
Resident Evil: Apocalypse (2004)


Middelmatig tot meh:
Final Fantasy: The Spirits Within (2001)
Street Fighter (1994)
Max Payne (2008)
Tekken (2009)
Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009)
House of the Dead (2003)
DOA: Dead or Alive (2006)
Doom (2005)
Resident Evil: Retribution (2012)


Nog niet gezien:
Need for Speed (2014)

Blockbuster

Avatar

Alweer zo'n voorspelbare poll. Ik wist voor het stemmen al dat de bekende blockbusters bovenaan stonden. :P

Maar wat een hoop rommel staat er tussen, zoals Double Dragon, Wing Commander, Super Mario Bros. enz. Street Fighter is nog best leuk. Hoort iig tot Van Damme's beste werk (alles van hem tussen 1990-1995 is goed). :D

zeurminator

Avatar

Ze hadden Mortal Kombat beter 'More Dull Kombat' kunnen noemen.

NieuwsFilm