POLL: Verfilmingen van Games

Van Super Mario Bros. tot Need for Speed en van Silent Hill tot Lara Croft: Tomb Raider.



Deze zomer komen in Pixels heel wat figuurtjes uit 8-bit arcade games voorbij. Komende jaren worden er nog meer games vertaald naar het witte doek, iets dat in het verleden een niet altijd even geslaagde missie bleek. In deze POLL kijken we terug op live-action gamefilms die afgelopen jaren in de bioscoop verschenen. Aan jou de vraag: welke gameverfilming is jouw favoriet?

Ondanks dat er al tientallen jaren talloze grote game-franchises verschijnen, is het aantal verfilmingen relatief beperkt gebleven. De eerste gameverfilming is het geflopte Super Mario Bros. uit 1993, uiteraard gebaseerd op het gelijknamige Nintendo-spel. In de jaren daarna volgden onder meer de beter presterende vechtspel-verfilmingen Street Fighter en Mortal Kombat.

In de '00 kwamen de blockbusters Lara Croft: Tomb Raider en Resident Evil en titels als Doom, Silent Hill, Hitman en Max Payne uit. De afgelopen jaren moesten we het met name doen met de zoveelste delen in de financieel succesvolle Resident Evil-reeks en Prince of Persia: The Sands of Time en Need for Speed.

Met name volgend jaar krijgen we flink wat live-action gameverfilmingen te zien. Na het dit jaar te verschijnen Hitman: Agent 47, staan voor 2016 Warcraft, Uncharted, Assassin's Creed en het mogelijk laatste Resident Evil-deel Resident Evil: The Final Chapter gepland.

Hieronder een reeks live-action gameverfilmingen. In de lijst is met Final Fantasy: The Spirits Within overigens één animatiefilm opgenomen.

Succes met stemmen!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair