Algemeen

Walt Disneys 'Tomorrowland' a.k.a. 'Project T' met moeite aan kop

Horror-remake Poltergeist doet het verhoudingsgewijs een stuk beter.

door Bram de Groot op 25.05.2015 om 13:42 in Algemeen
De eerste plaats in de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 is na dit weekend voor Walt Disneys Tomorrowland (RT = 49%, IMDb = 7,0), in Nederland uitgegeven onder de titel Project T. De score valt voor de wisselend ontvangen $190 miljoen kostende sci-fi film flink tegen. De film van Brad Bird kwam volgens Deadline niet verder dan een matige $32,1 miljoen.

Met de score bleef het de achtervolgers Pitch Perfect 2 en Mad Max: Fury Road - net aan - voor. Respectievelijk kwamen de muzikale komedie en de R-rated actiefilm uit op $30,3 miljoen en $23,8 miljoen. De vierde plaats is voor een tweede nieuwkomer, namelijk de zwak ontvangen $35 miljoen kostende horror-remake Poltergeist (RT = 33%, IMDb = 5,6), goed voor een meer dan redelijke $23,0 miljoen.

De vijfde plek is in handen van Marvel Studios' kaskraker Avengers: Age of Ultron. In het vijfde weekend noteerde het met $20,8 miljoen opnieuw erg sterk en klom in de States naar een tussenstand van maar liefst $409,9 miljoen. De plaatsen zes tot en met tien zijn voor de komedie Hot Pursuit, het drama Far from the Madding Crowd, de kaskraker Fast & Furious 7, de komedie Paul Blart: Mall Cop 2 en de animatiefilm Home.

Volgend weekend verwelkomt de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 hoogstwaarschijnlijk twee nieuwe releases met de rampenfilm San Andreas en de drama/komedie Aloha.
1. (N)Tomorrowland / Project T $32,100,000 $32,100,000 $190 draaittrailer 2. (1)Pitch Perfect 2 $30,300,000 $125,400,000 $29 draaittrailer 3. (3)Mad Max: Fury Road $30,000,000 $93,400,000 $150 draaittrailer 4. (N)Poltergeist $23,000,000 $23,000,000 $35 draaittrailer 5. (3)Avengers: Age of Ultron $20,800,000 $409,900,000 $250 draaittrailer 6. (4)Hot Pursuit $3,400,000 $29,8000,000 $35 10-09-15trailer 7. (10)Far from the Madding Crowd $2,200,000 $5,900,000 onbekend draaittrailer 8. (6)Furious 7 $2,100,000 $347,500,000 $190 draaittrailer 9. (5)Paul Blart: Mall Cop 2 $1,700,000 $65,600,000 $30 onbekendtrailer 10. (8)Home $1,600,000 $168,500,000 $135 draaittrailer
DW VW Film OpbrengstTotale opbrengstBudget*Release NL Trailer


22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Onze Matthias is wel aan een opmars bezig. Smiley face

dawgrule

Avatar

airbender "Tomorrowland is dus de John Carter/Lone Ranger van 2015, fijn."


Dat is niet erg toch? Het waren allemaal vermakelijke films, het enige nadeel is dat een vervolg uitgeloten is.

DeMuizenkoning

Avatar

airbender "Niet erg voor ons, maar denk dat Disney niet echt tevreden is :P"


Wat ergens toch wel zonde is, probeert Dinsey eindelijk weer eens wat nieuwers en dan werkt het niet... Maar ja, de film zelf ook gezien, vond hem ook maar redelijk. Dinsey zal inderdaad niet al te blij zijn, vraag me af tot hoever de film uiteindelijk zal komen... Ach ja, dat verdienen ze toch wel allemaal terug in de komende jaren.

adofmirosch

Avatar

Dit is de reden dat disney van hun klassiekers een remake maken.
Jammer dat tommorowland weer een originele disney film is die niet aanslaat.

adofmirosch

Avatar

airbender "Tomorrowland is dus de John Carter/Lone Ranger van 2015, fijn."Waarom is dat fijn?

kaedir

Avatar

Die waardeloze Avengers film heeft veel opgebracht en er zal heus wel wat binnenstromen van Star Wars dus het maakt allemaal niet uit en er komt een Frozen 2 daar ligt alles al klaar dus zoveel gaat die film ook niet kosten.

Toky

Avatar

Deels is ook te wijten aan Disney's eigen marketing. In de Benelux en in de rest van Europa is deze vrij schuin. Zo durf ik te wedden dat bijna niemand in NL van deze film gehoord heeft. Hier in t zuiden des lands wordt ie in nb de hoofdstad maar een keer per dag gedraaid, rond 5 uur. Cinderella werd in eerste instantie helemaal niet gedraaid, echter door succes uiteindelijk wel opgepikt.

Als je een film wil doen slagen, moet je hem hypen... Disney doet dit vrij selectief.

Bilbo

Avatar

Zeer jammer dat een originele film niet zo geweldig aanslaat bij het publiek. Dat geeft weinig hoop dat studio's nog veel origineels uit durven te brengen...

rainking

Avatar

Ik kom er net vandaan en ik vond het toch een hele leuke film.

Ed Crane

Avatar

kaedir "Die waardeloze Avengers film heeft veel opgebracht en er zal heus wel wat binnenstromen van Star Wars dus het maakt allemaal niet uit en er komt een Frozen 2 daar ligt alles al klaar dus zoveel gaat die film ook niet kosten."


Klopt, uiteraard heeft Di$ne¥ nu een paar melkkoeieren waardoor ze zich wel wat flopages kunnen permiteren. Toch moet daarbij gezegd worden dat Age Of Ultron niet alleen minder opbrengt dan waar men op inzette ($2 miljard), maar zelfs minder dan de eerste Avengers geloof ik en dat is incl. de halve afpersmethode die ze daarvoor uitvoerde op bioscopen; ze worden dit jaar financieel verslagen door Fast and the Furious 7 (!) (en qua ass-kick-heid natuurlijk door Fury Road). Op Tomorrow Land moet men waarschijnlijk minstens $200 miljoen afschrijven. En bij Di$ne¥ draait alles in de eerste plaats om het geld, dus reken maar dat De Muis reden tot zeiken heeft >Smiley face

sakalunga

Avatar

Ik heb de film net ook gezien en vond het een erg leuke film.
Jammer voor Disney

SunChaser

Avatar

Heb Tomorrowland gezien, waardeloos, n verdiende flop

dawgrule

Avatar

SunChaser "Heb Tomorrowland gezien, waardeloos, n verdiende flop"


"n verdiende flop"
Oh? Leg eens uit dan. Ben nu wel nieuwsgierig

SunChaser

Avatar

Het is gewoon n rommeltje
Kinderachtig en moraliserend, Tommorrowland komt amper aan bod, m 25 jarige speelt n tiener, verhaal komt slecht op gang en zit vol gaten, tis gewoon niks

timdekw

Avatar

Ik ben het daar niet mee eens. Ik vind Tomorrowland een lekkere, typische Disney feelgood movie met een leuk avonturenverhaal, een prima cast en soms goed geslaagde humor. Nee, de film is geen meesterwerk, maar ik heb me er prima mee vermaakt (net als met Lone Ranger en John Carter destijds). Niet zo zuur en overdreven kritisch doen jongens. Ik neem aan dat jullie wel weten wat je kan verwachten van een Disney film. Probeer eens een beetje te genieten en te ontsnappen uit die negatieve spiraal! ;)

adofmirosch

Avatar

SunChaser "Het is gewoon n rommeltje
Kinderachtig en moraliserend, Tommorrowland komt amper aan bod, m 25 jarige speelt n tiener, verhaal komt slecht op gang en zit vol gaten, tis gewoon niks"


Dat een volwassene een tiener speelt dat gebeurd veel vaker, neem spider-man nou die dude is 30.
Ik heb de film nog niet gezien maar aangezien er DISNEY bij staat weet ik gewoon dat het geen donkere film is.
Dat had jij ook kunnen bedenken.

kaedir

Avatar

adofmirosch "Dat een volwassene een tiener speelt dat gebeurd veel vaker, neem spider-man nou die dude is 30."


Maar bij Spider-Man had je het idee dat die gozer echt jong was maar dat wijf uit Tomorrowland ziet eruit als een vrouw van 30 of zo. Er zijn eigenlijk genoeg actrices rond de 20 dus snap deze keuze helemaal niet.

SunChaser

Avatar

Het gaat er niet om of t n donkere of luchtige film is, ben gek op Disney maar deze film is gewoon prut. Vandaar dat ie flopt

nieuwslaatste nieuws

meest populair