Distributierechten James Bond-franchise open na 'Spectre'

Naar verluidt zou Warner Bros. grote kans maken de rechten over te kunnen nemen van Sony.

Variety heeft een uitgebreid interview met de nieuwe voorzitter van Sony Pictures, Tom Rothman. Hij onthulde dat er een achter de schermen gevochten wordt om de distributierechten van de James Bond-films. Sony heeft na Spectre geen contract meer met Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) en die studio zou de rechten mogelijk naar Warner Bros. willen brengen.

”De realiteit is dat Sony een geweldige tijd heeft gehad met de Bond-films,” aldus Rothman. ”Natuurlijk moeten we vechten om de rechten, maar laten we eerlijk zijn, iedereen in deze wereld moet dat. De komende Bond gaat geweldig worden en hopelijk doen we net zo’n goede zaken als de vorige keer. De box office inkomsten van Skyfall waren de hoogste ooit in de franchise.”

Volgens hetzelfde artikel zijn MGM-baas Gary Barber en Warner Bros. CEO Kevin Tsujihara goede vrienden. Om die reden zou MGM de franchise mogelijk willen doorgeven aan Warner Bros. en zou Sony de rechten dan verliezen. Toch heeft Sony veel goeds naar de franchise gebracht, mede dankzij het spel van Daniel Craig. Het lekken van het scenario van Spectre en de problemen rond het budget zouden de relatie tussen MGM en Sony echter verstoord hebben.

Mocht de studio de distributierechten op de franchise verliezen, dan wachten er potentieel zware tijden voor de franchise. De Spider-Man films worden nu immers ook al gedeeld met Marvel en andere franchises in handen van Sony zijn lang niet zo sterk. Denk daarbij maar aan de Jump Street-films en de reboot van Ghostbusters. Uiteraard wordt gehoopt op een groot succes met de verfilming van de al acht boeken tellende Dark Tower-reeks van Stephen King.

Voorlopig is het nog wachten op Spectre, dat in november in première gaat.



NieuwsFilm

meest populair