Affleck en DiCaprio steunen Clinton's presidentscampagne

Ook Spielberg en Witherspoon steunen de Democraten.

De presidentscampagne van Hillary Clinton heeft steun gekregen van een aantal Hollywoodsterren waaronder Leonardo DiCaprio (Inception, The Wolf of Wall Street) en Ben Affleck (Good Will Hunting, Argo). Ook Steven Spielberg (Jaws, Schindler’s List) en Reese Witherspoon (Walk the Line, Mud) behoren tot de donateurs van de Democraten, meldt Politico.

Clinton heeft in totaal zo'n 69.000 euro opgehaald in Hollywood in het tweede kwartaal van dit jaar, volgens documentatie van de Federal Election Commission. De genoemde sterren gaven allemaal 2500 euro, wat de maximaal toegestane bijdrage is. In totaal haalde Clinton het afgelopen kwartaal 43,6 miljoen euro op. Daarmee kwam het totaal van haar inkomsten uit op 346 miljoen euro.

Hoewel Clinton de gedoodverfde kandidaat is voor de Democraten, zijn er ook beroemdheden die kandidaat Bernie Saunders steunen. De senator kon rekenen op 900 euro van Susan Sarandon (Thelma & Louise, Dead Man Walking) en 758 euro van Mark Ruffalo (Infinitely Polar Bear, The Avengers). Danny DeVito (Batman Returns, Matilda) doneerde aan de minder bekende Democraat Martin O’Malley.

Clinton wordt al sinds het begin van haar campagne gesteund door vele andere beroemde Amerikanen. Beyoncé en Lady Gaga verschenen eerder al op campagne-evenementen van Clinton en recent kondigde Justin Bieber ook aan op te gaan treden op een campagnedag van de Clinton. Republikeinse kandidaten kregen een stuk minder donaties van bekende Amerikanen. Chuck Norris (The Way of the Dragon, The Hitman) doneerde het maximale bedrag aan Mike Huckabee.



NieuwsFilm

meest populair