Jamie Foxx in gesprek voor Edgar Wrights 'Baby Driver'

Een stomme autorijder wordt geforceerd om op te treden als vluchtwagenchauffeur voor 'n bankoverval.

Na het verlaten van Ant-Man heeft regisseur Edgar Wright vrolijk verder gezocht naar een ander project. Zijn oog is uiteindelijk op Baby Driver gevallen, een titel die wordt omschreven als "de ultieme rock-'n-roll auto achtervolgingsfilm." Voor de titelrol heeft de man Ansel Elgort (The Fault in Our Stars) aangenomen. Daarnaast is er ook een gewichtige positie voor Lily James, die we van het jaar in Cinderella zagen schitteren. Zij zal een serveerster alsmede een love interest spelen. Nu meldt Deadline dat er een andere, bekende, kandidaat in gesprek is voor een beduidende plek: Jamie Foxx.

De Django Unchained-ster zou in de verleiding gebracht worden om een misdaadbaas te vervullen die het Elgorts karakter, Baby, moeilijk zal maken. Het verhaal ziet hoe Baby, een stomme man, aan een vervelende conditie lijdt - hij hoort constant een oorsuizend geluid. Om daarmee om te gaan, past hij dikwijls zijn persoonlijke muziek toe tijdens het uitvoeren van zijn dagelijkse job: het besturen van een ontsnappingswagen. Wanneer de bovengenoemde onderwereldbaas Baby forceert om voor hem te werken voor een bankoverval, gaat het ene na het andere mis. Hierdoor moet Baby op de vlucht slaan.

Wright schreef het scenario van Baby Driver zelf. Overigens zal hij herenigd worden met vele mensen waarmee hij eerder werkte, waaronder producers die hun steentje bijdroegen aan Hot Fuzz en The World's End.



NieuwsFilm

meest populair