Walt Disney Studios haalt al $5 miljard wereldwijd op

Walt Disney Studios haalt al $5 miljard wereldwijd op

Maar er is dit jaar een filmstudio die alles overtreft.

Met de verwachte enorme box office-opbrengst van Star Wars: The Force Awakens is Walt Disney Studios de grens van $5 miljard gepasseerd als het gaat om de jaaromzet aan wereldwijde bioscoopkassa's.

Naast The Force Awakens hebben ook succesvolle titels als Avengers: Age of Ultron ($1.4 miljard), Inside Out ($855,4 miljoen), Cinderella ($542.5 miljoen), Ant-Man ($519.1 miljoen) en Bridge of Spies ($130,3 miljoen) een flinke bijdrage geleverd. Het is de eerste keer dat Walt Disney de grens passeert. Het vorige record werd in 2013 geboekt, met $4,73 miljard.

Overigens werd er tot op heden ook circa $400 miljoen opgehaald met de misstappen Tomorrowland / Project T ($209,0 miljoen) en The Good Dinosaur ($189,8 miljoen). De eerste kostte alleen al $190 miljoen om te maken en de tweede draait nog, maar lijkt niet uit de (marketing)kosten te gaan komen.

Overigens is er altijd baas boven baas. Warner Bros. en 20th Century Fox wisten eerdere jaren al de grens te passeren en dit jaar was voor Universal Pictures een ongekend jaar. Met titels als Jurassic World, Furious 7 en Minions staat de studio op dit moment op $6,8 miljard omzet.



NieuwsFilm

meest populair