Deadpool en Doctor Strange de favoriete nieuwe superhelden van 2016

Deadpool en Doctor Strange de favoriete nieuwe superhelden van 2016

Er wordt uitgekeken naar vier "nieuwe" superhelden en één bekende villain.

Verleden week wierpen we een blik op de nieuwe personages die worden ge(her)introduceerd in het geliefde en succesvolle superhelden-genre. Na bijna 1.100 stemmen blijkt dat de meningen flink uiteenlopen. Toch kan er een winnaar aangewezen worden.

De vermakelijke online campagne rond R-rated Marvel-superheld Deadpool lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Het personage van Ryan Reynolds dat binnenkort te zien is in de film Deadpool staat met een prima 21 procent van de stemmen bovenaan het lijstje.

Er waren echter ook vier andere 'nieuwkomers' in trek. De titelheld uit Marvel Studios' Doctor Strange, ingevuld door Benedict Cumberbatch, staat niet heel ver achter Deadpool. De krachtige tovenaar wist met 17 procent goed te scoren. Daarna volgen de herintroducties van The Joker (Jared Leto) in Suicide Squad, Batman (Ben Affleck) in Batman v Superman: Dawn of Justice en Spider-Man (Tom Holland) in Captain America: Civil War. De Top 10 met "nieuwe" personages in het superheldengenre, in 2016:

1. Deadpool - Ryan Reynolds in Deadpool - 21%
2. Doctor Strange - Benedict Cumberbatch in Doctor Strange - 17%
3. The Joker - Jared Leto in Suicide Squad - 15%
4. Batman - Ben Affleck in Batman v Superman: Dawn of Justice - 12%
5. Spider-Man - Tom Holland in Captain America: Civil War - 11%
6. Harley Quinn - Margot Robbie in Suicide Squad - 6%
7. Apocalypse - Oscar Isaac in X-Men: Apocalypse - 6%
8. Black Panther - Chadwick Boseman in Captain America: Civil War - 5%
9. Wonder Woman - Gal Godot in Batman v Superman: Dawn of Justice - 3%
10. Aquaman - Jason Momoa in Batman v Superman: Dawn of Justice - 2%

Tim Millers Deadpool verschijnt op 11 februari in de Nederlandse bioscoopzalen. De film is met een beperkt budget gemaakt en de eerste reacties zijn positief. Naar verwachting haalt de X-Men spin-off circa $55 miljoen tot $60 miljoen op in het debuutweekend in de States. Hieronder een recente promo:



NieuwsFilm

meest populair