POLL: 'Batman v Superman: Dawn of Justice' de juiste aftrap?

POLL: 'Batman v Superman: Dawn of Justice' de juiste aftrap?

Zack Snyders spektakelstuk luidt groots DC Extended Universe in.



Een paar dagen terug ging Batman v Superman: Dawn of Justice in première. De superheldenfilm werd zo'n drie jaar geleden aangekondigd en het dient als de aftrap van het DC Extended Universe. In deze POLL een vraag aan de mensen die de film al hebben gezien: Is Dawn of Justice een waardige aftrap voor de filmreeks die de concurrentie aangaat met het Marvel Cinematic Universe en het X-Men Universe.

Houd bij deze POLL logischerwijs rekening met SPOILERS! Ook in de reacties...

In juli 2013 werd bekend dat Zack Snyder aan de slag zou gaan met een film waarin zowel Batman als zijn Man of Steel te zien zouden zijn. De film werd gepland voor de zomer van 2015 en al snel werd bekend dat Ben Affleck de rol van Batman zou gaan spelen. De opnames startten begin 2014 en vlak daarna werd de film uitgesteld tot mei 2016. In 2014 verschenen - onder meer tijdens Comic Con - de eerste foto's en (niet vrijgegeven) beelden. In oktober werd de complete DC-kalender onthuld.

Later in 2014 plande Marvel Studios Captain America in hetzelfde weekend als BvS. Warner besloot daarom weer van datum te veranderen.

Veel beelden vooraf
De teaser trailer verscheen in april 2015 en niet veel later werd een uitgebreide preview onthuld tijdens Comic Con 2015. Vanaf toen gingen echt alle remmen los en werd praktisch de complete film uit de doeken gedaan, niet alleen via allerlei berichten maar ook via een volgens velen veel te diepgaande trailer met onder meer Doomsday en Wonder Woman naast de vrienden Batman en Superman.

Verwijzingen naar DC Extended Universe
In de film zien flink wat verwijzingen naar de toekomstige films. Zo zien we niet alleen flitsen van The Flash (2x), Aquaman en Cyborg, maar ook een hint naar de komst van de slechterik Darkseid. Ondanks dat Superman dood lijkt te zijn, hint de laatste seconde van de film naar zijn wederopstanding. Batman en Wonder Woman focussen zich op het verzamelen van de overige "goden" om gezamenlijk een team te vormen: de Justice League.

De komende jaren maken de volgende films deel uit van het uitgebreide DC Extended Universe: Suicide Squad (2016), Wonder Woman (2017), Justice League Part One (2017), The Flash (2018), Aquaman (2018), Shazam! (2019), Justice League Part Two (2019), Cyborg (2020), Green Lantern Corps (2020) en The Batman (onbekend).

Wankel ontvangst
De ontvangst blijkt bijzonder mager. De fanboys kunnen zich over het algemeen niet vinden in het commentaar en vinden dat Snyder een grotendeels waardige film heeft afgeleverd. Dit neemt niet weg dat de score op Rotten Tomatoes op 30% staat en de IMDb een dalende score (op dit moment een 7,6) laat zien. De financiële cijfers lijken voorlopig niet te lijden onder de kritiek.

Succes met stemmen!
Mocht je je niet helemaal kunnen vinden, kies wat het dichtstbij jouw mening ligt en laat dan een reactie achter!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair