Warner past toekomstplannen aan na tegenvallend 'Batman v Superman'

Warner past toekomstplannen aan na tegenvallend 'Batman v Superman'

Maar plant wel alvast nog twee extra DC-films.

Na een moeilijk 2015 met flops als Jupiter Ascending en Pan, hoopte Warner Bros. de boel recht te zetten met Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice. Die film beleefde een mooi openingsweekend, maar doet het uiteindelijk minder goed dan verwacht werd. Dat komt door de matige ontvangst van de film en dus doet Warner nu wat Disney eind vorig decennium deed: minder risico’s nemen.

The Hollywood Reporter meldt op basis van gesprekken met insiders bij Warner Bros. dat voorzitter Kevin Tsujihara besloten heeft dat de studio zich voortaan moet concentreren op drie pilaren: DC Comics, LEGO en Harry Potter. Daarnaast zouden enkel nog een paar originele live-action films moeten komen, om de risico’s te minimaliseren. Tegelijk wil Tsujihara wel dat de studio een ”familie van regisseurs” blijft, dus mogen mensen als Ben Affleck, Christopher Nolan, Clint Eastwood en Todd Phillips gewoon hun gang blijven gaan.

Het grootste pijnpunt blijft voorlopig DC Comics. Nu heeft Warner namelijk besloten om Wonder Woman eerder uit te brengen om de concurrentie van Transformers 5 uit de weg te gaan. Daarmee komt de film niet op 23 juni uit, maar op 1 juni 2017. De film van Patty Jenkins gaat nu de concurrentie met Bad Boys 3 aan.

Tegelijk laat Warner wel zien vertrouwen te hebben in de DC-franchise, want er zijn twee nieuwe films toegevoegd aan het releaseschema. De eerste daarvan komt uit op 5 oktober 2018 en de tweede op 1 november 2019. Welke personages films krijgen is niet bekend, maar vermoedelijk zal één daarvan de solofilm voor Ben Afflecks Batman zijn.

Een bron binnen de studio laat verder weten dat men voorlopig deze weg blijft bewandelen als het aankomt op de DC-films. ”We gaan films die op een bepaalde manier bedoeld zijn niet veranderen in een kopie van iets anders,” vertelde een anonieme bron aan The Hollywood Reporter. Daarmee moge één ding duidelijk zijn: Batman v Superman is misschien wel te duister bevonden, maar voorlopig gaat men verder op deze manier.

Het huidige releaseschema van de DC-films van Warner ziet er nu als volgt uit:
4 augustus 2016: Suicide Squad
1 juni 2017: Wonder Woman
16 november 2017: Justice League Part One
23 maart 2018: The Flash
27 juli 2018: Aquaman
5 oktober 2018: nog onbekend
5 april 2019: Shazam
14 juni 2019: Justice League Part Two
1 november 2019: nog onbekend
3 april 2020: Cyborg
19 juni 2020: Green Lantern



NieuwsFilm

meest populair