Adam McKay verfilmt superhelden stripboek 'Irredeemable'

Adam McKay verfilmt superhelden stripboek 'Irredeemable'

Wat als Superman zich opeens tegen de wereld keerde?

Diverse filmwebsites berichten dat Adam McKay, na zijn werk aan Ant-Man, zich opnieuw gaat richten op een stripboekverfilming. De man achter The Big Short heeft interesse in Irredeemable getoond en is door 20th Century Fox aangesteld om het avontuur te regisseren. Tommy Wirkola (Dead Snow) is verantwoordelijk voor het schrijfwerk.

Het stripboek Irredeemable verscheen voor het eerst in 2009. De serie bestaat uit 37 boeken en het verhaal van Mark Waid kwam in 2012 ten einde. Deze draait om The Plutonian, een superheld vergelijkbaar met Superman. Hij is een almachtig wezen, niet van planeet Aarde, en de grootste superheld die de wereld ooit heeft gezien! Maar op een dag gaat The Plutonian door het lint en maakt hij Sky City (wat hij ooit eens zwoer te beschermen) met de grond gelijk, tijdens het proces vermoordt hij miljoenen mensen over de hele wereld.

De voormalige bondgenoten van The Plutonian, het superheldenteam The Paradigm, staan versteld. Zij zijn nu de enige die het superwezen kunnen tegenhouden, alhoewel ze op de vlucht moeten slaan voor zijn goddelijke krachten. The Paradigm tracht het geheim achter de ommekeer te ontraadselen en een manier te vinden om The Plutonian te stoppen, samen met hun aartsvijanden. Wat zal er met de wereld gebeuren, nu diens redder het verraden heeft?

Irredeemable is door Boom! Studio's uitgebracht. De verfilming wordt onder handen genomen door Gary Sanchez Productions (Daddy's Home, The Boss). McKay treedt momenteel als producent op voor de komedie The House met Will Ferrell. Ook heeft de filmmaker zijn steentje bijgedragen aan het scenario van Ant-Man and the Wasp.



NieuwsFilm

meest populair