POLL: De X-Men films

POLL: De X-Men films

Er verschenen ondertussen acht films; welke is jouw favoriet?

Afgelopen donderdag ging in Nederland X-Men: Apocalypse in première. Het is alweer de negende film in het succesvolle X-Men filmuniversum van 20th Century Fox. In deze POLL de vraag: welk deel is jouw favoriet?

Bryan Singer


De X-Men franchise van 20th Century Fox startte in 2000 met Bryan Singers X-Men. De regisseur werd vervolgens een drijvende kracht voor de franchise. Hij regisseerde ook de opvolger X2: X-Men United (2003), maar liet een derde deel aan zich voorbij gaan, in verband met de regie van Superman Returns. Het derde deel X-Men: The Last Stand werd erg matig ontvangen, maar wist financieel netjes te presteren.

In 2011 keerde Singer terug voor de soort van reboot X-Men: First Class, die hij produceerde en schreef. De regie lag in handen van Kick-Ass-regisseur Matthew Vaughn. Bij de opvolger X-Men: Days of Future Past en het eerder genoemde X-Men: Apocalypse zat hij wel in de regiestoel.

Spin-offs

Tot op heden verschenen er drie spin-offs. De eerste spin-off was gelijk de zwakste film in de reeks: X-Men Origins: Wolverine. De film zorgde ervoor dat de geplande Origins-film rond Magneto werd gecanceld. Er werd toch een tweede losstaande film rond Wolverine gemaakt. James Mangolds The Wolverine werd een stuk beter ontvangen en een R-rated vervolg moet in 2017 verschijnen. Een derde spin-off is het dit jaar verschenen Deadpool van regisseur Tim Miller. De film groeide uit tot de financieel succesvolste film in de franchise.

Succes met stemmen

In onderstaande POLL laten we X-Men: Apocalypse overigens nog even buiten beschouwing. De film draait immers nog maar een paar dagen in de bioscoop.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair