Openluchtvoorstellingen Ketelhuis bekend

Openluchtvoorstellingen Ketelhuis bekend

Onder meer 'Être et avoir', 'Kill Bill: Volume 1' en 'In Bruges' zullen deze zomer te zien zijn.

Van 30 juli tot en met 3 september wordt er weer elke zaterdagavond een filmvoorstelling buiten georganiseerd door het Ketelhuis. Deze worden in de openlucht aan de parkzijde van Het Ketelhuis vertoond en zijn gratis toegankelijk.

Op zaterdag 30 juli vormt Sound of Noise de aftrap. Deze film van Ola Simonsson en Johannes Stjärne Nilsson uit 2010 gaat over zes vrienden die in de geest van Frank Zappa en John Cage de stad Malmö gebruiken als een reusachtig slaginstrument in het kader van een muzikale guerrilla. Op zaterdag 6 augustus is Johan Primero te zien. Deze warme komedie gaat over een corpulente Catalaan, die zichzelf Johan gedoopt heeft, naar zijn idool Johan Neeskens. Hij draait dagelijks met zijn in de clubkleuren geschilderde Citroën 2CV vijftig rondjes om stadion Nou Camp van Barcelona. Zijn vader begon daarmee in 1974. Johan zet die traditie voort: een heuse dagtaak. Maar hij gelooft er heilig in, dat het anders misgaat met de voetbalclub.

Op zaterdag 13 augustus is Kill Bill: Vol. 1 van Quentin Tarantino aan de beurt. In dit eerste deel van zijn tweeluik gaat de zwaardzwaaiende huurmoordenares Uma Thurman op zoek naar voormalige, verraderlijke collega's. Zaterdag 20 augustus wordt Être et avoir van Nicolas Philibert vertoond. Deze documentaire registreert zorgvuldig de lessen in zomaar een dorpsschooltje in de Auvergne. Hartenbreker Jojo van vier, die er nooit helemaal met zijn hoofd bij lijkt, het grote meisje dat liefst voorgoed op school zou blijven, en natuurlijk meester Lopez die hun allemaal de weg wil wijzen.

Op zaterdag 27 augustus wordt In Bruges vertoond over twee Londense gangsters (Colin Farrell en Brendan Gleeson) die door hun baas (Ralph Fiennes) naar zijn Brugge zijn gestuurd om onder te duiken, nadat een van hen per ongeluk een kind heeft doodgeschoten. De reeks voorstellingen sluit op zaterdag 3 september af met Happy-Go-Lucky van Mike Leigh over dertiger Poppy die, steevast gestoken in vrolijke outfits, heeft besloten het leven te nemen zoals het komt in al zijn willekeur, met de mooie en de minder mooie momenten. Wat er ook gebeurt, wie ze ook ontmoet, ze behoudt haar opbeurende glimlach en haar liefdevol-ironische commentaar.



NieuwsFilm

meest populair