TIFF 2016: 'La La land' op weg naar Oscar met prijs op TIFF

TIFF 2016: 'La La land' op weg naar Oscar met prijs op TIFF

De film won de begeerde publieksprijs op het festival.

Ook op het Toronto International Film Festival is La La Land een favoriet gebleken, zowel bij de critici als het publiek. De film won op de slotdag de felbegeerde People's Choice Award, iets dat gezien wordt als een goede stap in de richting voor een Oscarnominatie binnen de categorie Beste Film.

Regisseur Damien Chazelle levert hiermee dus een waardige opvolger voor zijn eerste film Whiplash. Opnieuw speelt muziek een grote rol met een verhaal over een romance tussen een muzikant en een actrice. Ryan Gosling en Emma Stone spelen de hoofdrollen, naast John Legend en een kleine rol van J.K. Simmons, die een Oscar won voor zijn rol in Whiplash.

Tussen 2008 en 2015 kregen zeven van de acht films die deze prijs wonnen een nominatie in de categorie Beste Film, waaronder Silver Linings Playbook, Slumdog Millionaire en The Imitation Game.Andere prijzen waren er onder meer voor Free Fire van Ben Wheatley dat gekozen werd tot de beste film binnen het Midnight Madness programma en I Am Not Your Negro van Raoul Peck kreeg de prijs voor beste documentaire.



NieuwsFilm

meest populair