Jurassic World krijgt budget van $260 miljoen

Jurassic World krijgt budget van $260 miljoen

Waarmee het één van de zes duurste films ooit wordt.

$260 miljoen, dat gaat het vervolg op Jurassic World kosten. Oftewel, ongeveer €233 miljoen volgens de huidige koers. Dat betekent dat Jurassic World 2 meer dan 100 miljoen dollar meer gaat kosten dan de 150 miljoen die het origineel oorspronkelijk koste. Beiden zijn overigens productiebudgetten, marketingkosten worden daar doorgaans niet toe gerekend.

Regisseur J.A. Bayona onthulde het bedrag terwijl hij momenteel het festivalcircuit afreist ter promotie van zijn film A Monster Calls. Daarnaast vertelde hij dat Colin Trevorrow, de regisseur van Jurassic World, nog wel dicht betrokken is bij de ontwikkeling van het vervolg, onder andere door aan het script te werken met Bayona. Bayona zegt zelf daarbij dat hij de regie voor het vervolg op zich nam vanwege de betrokkenheid van Steven Spielberg en Frank Marshall.

Bayona legde echter niet uit waar die $110 miljoen extra budget aan uitgegeven zal worden of waar het voor nodig is. Door dit hogere budget zal de druk in ieder geval hoog zijn om de opbrengst van de eerste film, wereldwijd $1,67 miljard (of €1,49 miljard), te evenaren of benaderen. Met het budget van $260 miljoen breekt Universal Studios door tot de top vijf van duurste films aller tijden, voorheen volledig gedomineerd door Disney, door Tangled te evenaren. De andere vier films in de top vijf zijn Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (met $378,5 miljoen de duurste), Pirates of the Caribbean: At World's End, Avengers: Age of Ultron en één grote flop, John Carter.


UPDATE 20/09: Een "betrouwbare" bron van Slashfilm stelt dat het budget nog niet bepaald is. De bron van de site stelt dat het uiteindelijk budget lager zal zijn dan de 260 miljoen dollar die in het bericht hierboven genoemd wordt.

NieuwsFilm

meest populair