Zwolse bios De Kroon neemt afscheid met klassiekers

Onder meer 'Breakfast at Tiffany’s' en 'West Side Story' worden vertoond.

In december sluit Pathé de deuren van Cinema De Kroon om te verhuizen naar bioscoop Pathé Zwolle. Maar tot het zover is, kunnen bezoekers nog genieten van drie klassiekers die er ooit met veel succes werden vertoond namelijk Titanic 3D, Breakfast at Tiffany's en West Side Story. Daarnaast mocht voor een vierde klassieker in de afscheidsmaand het publiek kiezen tussen Gladiator en Love Actually. Met ruim zeventig procent is Gladiator de vierde film geworden die in november opnieuw vertoond zal worden.

Naast de vier films is in het pand ook de expositie Herinneringen aan Cinema De Kroon te bezoeken over de bioscoop van 1911 tot heden. Bezoekers mogen deze gratis bezichtigen tijdens de openingstijden van de bioscoop. Aan bezoekers wordt gevraagd om bij een bezoek te vertellen wat hun favoriete herinnering is aan De Kroon. De leukste inzending zal kans maken op een leuke prijs.

"Elke Zwollenaar heeft wel een mooie, persoonlijke herinnering aan Cinema De Kroon," aldus Dennis Tulleken, manager Pathé De Kroon. "Of het nu aan het eerste bezoek als kind was of de eerste kus. Of aan een van de feestelijke premières, zoals die van De Schippers van de Kameleon met hoofdrolspelers Jos en Koen van der Donk, De Brief voor de Koning met titelsongzanger Jan Smit of De Hel van '63 met Elfstedenwinnaar Reinier Paping."

Kijk voor meer informatie over het afscheidsprogramma op de website van de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair