'Suicide Squad' in de race voor een Oscar

Slechtste film van 2016...?

Het magazine Rolling Stone riep de DC-film Suicide Squad onlangs uit tot de slechtste film van 2016. Mogelijk zullen de nodige mensen het hiermee eens zijn, maar de Academy of Motion Picture Arts and Sciences in ieder geval niet. De film van regisseur David Ayer staat namelijk op de laatste short-list voor een nominatie voor de Oscar voor Beste Make-up en Haarstyling.

Onder de andere kanshebbers bevindt zich nog een superheldenfilm, namelijk het voor twee Golden Globes-genomineerde Deadpool. De andere titels zijn The Dressmaker, Florence Foster Jenkins, Hail Caesar!, Een Man die Ove Heet en Star Trek Beyond. Uiteindelijk strijden drie titels om het felbegeerde beeldje. Mad Max: Fury Road won afgelopen keer de prijs.

Overigens won Suicide Squad al wat enigszins meer prominentere filmprijzen. Zo nam Margot Robbie de Critics' Choice Award voor Beste actrice in een actiefilm in ontvangst. Ook werden er tweeTeen Choice Awards gewonnen, namelijk de Choice AnTEENcipated Movie en Choice Movie Actress: AnTEENcipated (Cara Delevigne).



NieuwsFilm

meest populair