Rolling Stone: 'Suicide Squad' slechtste film 2016

En welke andere films staan in de top tien?

Toplijstjes met de beste films komen er genoeg de komende weken. Maar lijstjes met de slechtste films niet zoveel en dat maakt de lijst van Rolling Stone meer dan de moeite van het plaatsen waard. Het blad hanteert een belangrijke stelregel bij zijn selectie: "een film moet mogelijkheden hebben gehad, uitgaande van de titel, het aanwezige talent, of een goede trailer". Dat heeft geleid tot deze lijst.

10. Office Christmas Party


Vooral het script zou deze komedie met acteurs als Jason Bateman en Jennifer Aniston verpest hebben. Er zitten volgens Rolling Stone namelijk veel te veel clichés in, en een te serieuze boodschap over de ware betekenis van kerst.



9. Allegiant

Zo slecht ontvangen dat er geen beloofde vierde deel komt. Dat is dan ook het probleem volgens Rolling Stone, want Lionsgate maakte de beslissing om het laatste boek in de Divergent-reeks op te splitsen in twee delen. Allegiant flopte echter, wat het verschijnen van Ascendant zeer onwaarschijnlijk maakt.



8. American Pastoral

Het is een van de beste boeken van Phillip Roth. Het boek draait om het naoorlogse Amerika en de radicale jaren zestig. Maar debuterend regisseur Ewan McGregor wist de ziel van het boek niet te vangen.



7. Alice Through the Looking Glass

In 2010 verscheen Tim Burtons Alice in Wonderland, een van de films die leidde tot de huidige overvloed van live-action sprookjes. De film bracht een miljard dollar op aan de wereldwijde box office, dus een vervolg moest er wel komen. Dat kwam van de hand van James Bobin, die volgens Rolling Stone de visie van voorganger Burton mist.



6. Independence Day: Resurgence

Het is de eerste vervolgfilm van regisseur Roland Emmerich. Maar meteen eentje die alles mist wat zijn films gewoonlijk nog draaglijk maken: zichtbaar plezier bij het maken en een gevoel van frisheid. De visuele effecten zijn veel te aanwezig volgens Rolling Stone en mist iemand met het charisma van Will Smith, die het origineel droeg.



5. Inferno

De derde film over Dan Browns symboloog Robert Langdon. De vorige twee films waren nog redelijke films, maar deze derde film is een levenloze, kleurloze verfilming, zoals Rolling Stone het noemt. Dat Inferno flopte aan de box office, maakt een vervolg onwaarschijnlijk.



4. Allied

Vooral chemie tussen Brad Pitt en Marion Cotillard is ver te zoeken in deze film volgens de Rolling Stone. Dat leidde ertoe dat de romantische film die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt wel moest floppen.



3. Collateral Beauty

"Ik wilde de filmgoden sms'en tijdens het kijken van deze flop: 'laat het stoppen!'" schrijft de Rolling Stone. Het drama waarin Will Smith een vader speelt die rouwt over het verlies van zijn dochter, en schrijft over thema's als liefde, dood en tijd, heeft vooral te lijden onder een matig script.



2. Warcraft: The Beginning

Duncan Jones, regisseur van de prachtige film Moon, wist met Warcraft geen nieuw universum te lanceren. Warcraft draait om een strijd tussen mensen en orcs om dominantie in een prachtige wereld. Rolling Stone vindt het een "gruwelijke filmversie van een online spelletje waarmee de meeste mensen gelukkig gestopt zijn".



1. Suicide Squad

Als we Rolling Stone moeten geloven, zit er helemaal niks goeds in David Ayers Suicide Squad. Het idee is goed, stelt de site, maar de uitvoer allesbehalve. "Regisseur/schrijver David Ayer zou beter moeten weten [...] dan het maken van een matige PG-13 crowdpleaser. Will Smith wil te grappig zijn als Deadshot, Adewale Akinnoye-Agbaje was allesbehalve eng als Killer Croc en Jared Leto nauwelijks daar als de Joker. Alleen Margot Robbie [...] wist de geest van de comic te vangen." En: "als je de zieldodende trend in de filmindustrie wil zien, waarbij op cynische wijze het leven uit films gezogen wordt om snel geld te kunnen verdienen", moet je naar Suicide Squad.



survey software


NieuwsFilm

meest populair