'The Running Man' en nog 9 films die zich in 2017 afspelen

'The Running Man' en nog 9 films die zich in 2017 afspelen

En ze voorspellen veelal weinig goeds.

Sciencefictionsfilms spelen nagenoeg altijd in de toekomst af. En niet altijd wordt er een schimming beeld geschetst van deze toekomst. Nu we daadwerkelijk in het jaar 2017 zijn aanbeland; welke films spelen zich eigenlijk in 2017 af? In deze special een aantal films op een rij!


The Running Man (1987)

Misschien wel een van de meest geliefde films met Arnold Schwarzenegger. Regisseur Paul Michael Glaser verfilmde het verhaal van Stephen King. De film start in 2017, wanneer de economie is ingestort en de samenleving een politiestaat is geworden. De overheid houdt de bevolking aan het lijntje middels leugens en manipulatie. Vrijwel alles wat in de media wordt vertoond, is propaganda. Het enige vermaak lijkt de tv-spelshow 'Most Dangerous Game' te zijn. De inzet: vrijheid of de dood. Financieel gezien was The Running Man een succesje. Hieronder de openingsscène, over 2017:



Fortress (1992)

Met Christopher Lambert in de hoofdrol wist deze sci-fi film geen enorme indruk te maken. De film van Stuart Gordon speelt zich in een weinig positieve toekomst. In de VS dreigt overbevolking en elke vrouw mag slechts één kind ter wereld brengen. Doordat Lamberts vrouw opnieuw zwanger is, belanden ze allebei in een hightech gevangenis. De trailer:



Barb Wire (1996)

In David Hogans Barb Wire is Pearl Harbor de laatste vrije zone in het door een burgeroorlog verscheurde Amerika. Pamela Andersons Barb Wire is niet alleen de schietgrage eigenares van een ruige nachtclub, maar ook een geduchte premiejager. De film is gebaseerd op de gelijknamige comic en flopte aan de wereldwijde bioscoopkassa. Hieronder Anderson in actie!



Click (2006)

Deze komedie met Adam Sandler, Kate Beckinsale, Jonah Hill en Christopher Walken was een flink financieel succes. Sandlers altijd drukke personage Michael Newman krijgt van ene Morty (Walken) een afstandsbediening die hem de mogelijkheid geeft om onder meer vooruit te spoelen in de tijd. Hij belandt ook in 2017, een tijd waarin hij het perfect voor elkaar heeft. De trailer:



Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (2011)

De allerlaatste scène uit de (voorlopig) laatste Harry Potter-film speelt in 2017 af. In de scène zien de personages uit film 19 jaar na Potters allesbepalende gevecht met Voldemort. We zien ze met hun kinderen. De film is het slotstuk, geregisseerd door David Yates, van de uiterst succesvolle franchise die onlangs nieuw leven ingeblazen werd met de prequel-reeks Fantastic Beasts and Where to Find Them. Hieronder de bewuste scène:



Terminator Genisys (2015)

In deze fors bekritiseerde Terminator revival-film van regisseur Alan Taylor wordt er heel wat heen er weer gereisd door de tijd. Zo reizen ze terug naar 2017 om opnieuw af te rekenen met Skynet, of eigenlijk... Genisys. De film zou vervolgen krijgen, maar door de zwakke prestaties zijn die plannen de nek omgedraaid.



Overige films die (vermoedelijk) in 2017 afspelen

Volgens verschillende online artikelen zouden ook films als Mad Max: Fury Road (2015) en The Road (2009) in 2017 plaatsvinden. De eveneens post-apocalyptische film Cherry 2000 (1987) met Melanie Griffith en het drama Thirst (2012) spelen sowieso in 2017 af.

Ken jij andere sci-fi films die in 2017 afspelen?

NieuwsFilm

meest populair