'Pirates 5', 'Guardians 2' & meer Super Bowl-spots

'Pirates 5', 'Guardians 2' & meer Super Bowl-spots

En bekijk ook nieuwe beelden van Logan, Fast & Furious 8 en Baywatch.

De Super Bowl, het grootste sportevenement in de Verenigde Staten en de afsluiter van het American Football-kampioenschap is voorbij. De New England Patriots versloegen met een bizarre comeback de Atlanta Falcons en wonnen met een score van 34-28. Dat terwijl de stand op een gegeven moment 28-3 was, in het voordeel van de Falcons. Maar die stand is natuurlijk niet het enige dat te zien was tijdens de Super Bowl. Het is boven alles immers een groot commercieel feest en dat mogen we merken door een hele hoop nieuwe TV-spots voor blockbusters.

Filmstudio's betaalden dit jaar gemiddeld 5,02 miljoen dollar voor een spot van 30 seconden, maar er waren genoeg studio's die kozen voor een langere commercial, van tot wel een minuut. In dit bericht hebben we de filmgerelateerde Super Bowl-spots voor je verzameld.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Aan promotie toch wel een beetje een gebrek rond deze vijfde Pirates-film. Afgezien van een teaser trailer en een paar foto's, was er nauwelijks nog iets vrijgegeven. Vermoedelijk brengt deze spot daar verandering in en kunnen we de komende weken een boel nieuwe beelden verwachten. De spot maakt het verhaal van de film nog maar eens duidelijk: de doden nemen de wereldzeeën over en zijn op zoek naar Jack Sparrow (Johnny Depp). Er is voor het eerst ook een korte scène te zien van die Jack Sparrow, helemaal aan het einde van de spot. Verder zien we ook Orlando Bloom als Will Turner, Geoffrey Rush als Captain Barbossa en Javier Bardem als de schurk Captain Salazar. Vanaf 24 mei in de bioscoop.



Guardians of the Galaxy Vol. 2

"Wie denken jullie dat jullie zijn?" Met die woorden begint deze spot en daar heeft deze spot een duidelijk antwoord op. Ze zijn natuurlijk de Guardians of the Galaxy en worden allemaal in deze spot even geïntroduceerd. Marvel maakt er zelfs geen geheim meer van dat niemand minder dan Yondu (Michael Rooker) zich bij de club voegt. Op 27 april vliegen de Guardians de bioscoop weer in.



Logan

De spot voor Logan is behoorlijk actievol en sfeervol om naar te kijken. We zien zelfs een korte flits van slechterik Caliban (Stephen Merchant) hierin, maar vooral de actie tussen Logan (Hugh Jackman) en Laura / X-23 (Dafne Keen). In deze laatste X-Men-film van Hugh Jackman zien we een oudere Logan, die het meisje Laura moet beschermen tegen duistere krachten. Vanaf 2 maart te zien.


The Fate of the Furious

Tien miljoen dollar had Universal Pictures over voor deze spot, die maar liefst 1 minuut duurt. Hierin horen we dat Dom (Vin Diesel) losgeslagen is en nu gevangen moet worden door de groep. Er is iets heel erg mis aan het gaan en dat zien we natuurlijk ook aan alle auto's die kapot gaan hier. Niet alleen vallen ze van gebouwen, worden ze omhoog geblazen, ook worden ze gewoon aan flarden geschoten. Vanaf 13 april in de bioscoop.


Baywatch

"Welkom bij Baywatch", zegt Dwayne Johnson. Vanaf 11 mei zijn we daadwerkelijk welkom op het strand. Daar volgen we een groepje strandwachten die ontdekken dat er iets behoorlijk duisters aan de hand is op hun strand en dat moeten ze een halt toe roepen.


John Wick: Chapter 2

De spot voor deze twee laat zien dat John Wick (Keanu Reeves) zich klaarmaakt voor een feestje. En dat leidt tot behoorlijk wat geweld. Niet gek ook, gezien het plot van de film. Een oud collega dwingt John naar Rome te reizen om daar de baas van het huurmoordenaarskartel te vermoorden. Hoe dat werkt, zien we vanaf 9 februari in de bioscoop.


A Cure for Wellness

"Niemand vertrekt hier", horen we in deze spot voor A Cure for Wellness, de nieuwe film van regisseur Gore Verbinski. Die speelt zich af in een verafgelegen kuuroord. Een jonge en ambitieuze medewerker van een groot bedrijf wordt hier naartoe gestuurd om zijn werkgever op te halen. Maar de behandelingen in het resort blijken al snel te verschillen van wat je als 'acceptabel' zou bestempelen. De horrorfilm gaat op 10 februari in première.


Transformers: The Last Knight

In deze 32-seconden durende spot vraagt Anthony Hopkins zich af waarom de Transformers terug blijven komen naar de Aarde en horen we iemand vertellen dat de Aarde op het punt staat tot een einde te komen. Dat belooft behoorlijk wat actiegeweld voor de volgende Michael Bay-film, die overigens ditmaal echt zijn laatste in de reeks moet worden.

Als The Last Knight begint zijn de mensen en Transformers met elkaar in oorlog. Optimus Prime is verdwenen. En de sleutel om onze toekomst te redden, ligt begraven in het verleden, in lang geleden begraven geheimen. Aan een Engelse Lord (Hopkins), Cade Yeager (Mark Wahlberg), een professor van Oxford (Laura Haddock) en Bumblebee de taak om de wereld te redden. Vanaf 22 juni in de bioscoop. Hieronder alvast de korte versie van de spot.


Ghost in the Shell

Deze spot van Ghost in the Shell heeft vooral een paar sfeervolle beelden waarin we actrice Scarlett Johansson zien. Ze is een cyborg, zoveel wordt wel duidelijk uit wat we zien. Maar waar ze denkt dat haar leven daarmee ooit gered is, vertelt de voice-over ons dat de werkelijkheid heel anders ligt.

Ghost in the Shell, van regisseur Rupert Sanders, is gemaakt op basis van de gelijknamige anime. Major (Johansson) is een cyborg die leiding geeft aan de elite-eenheid Section 9. Die is eraan gewijd gevaarlijke criminelen en extremisten een halt toe te roepen. Maar dan is er een vijand die van plan is alle vooruitgang op het gebied van cyrbertechnologie ongedaan te maken. Vanaf 30 maart in de bioscoop.


Life

Van deze spot zijn niet alleen de korte, maar ook al de lange versie vrijgegeven. De sci-fi thriller heeft rollen voor onder meer onder meer Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson en Ryan Reynolds. Onderstaande beelden laten zien dat astronauten iets opmerkelijks ontdekken: leven buiten de Aarde. Maar dat hadden ze beter niet kunnen ontdekken... Hieronder eerst de korte versie.


Als Life begint, ontdekken zes bemanningsleden van het ISS aanwijzingen voor het bestaan van leven op Mars. De bemanning doet daar onderzoek naar, maar dat heeft ongewilde gevolgen. Het gevolg: er ontstaat een uitzonderlijk intelligente levensvorm, die het op iedereen voorzien blijkt te hebben. Vanaf 23 maart in de bioscoop.


Evony: The King's Return

Dit is geen film, maar een trailer voor een videospelletje. Hierin is behoorlijk wat geld gaan zitten, want we zien acteurs als Jeffrey Dean Morgan, Fan Bingbing en Aaron Eckhart. De twee minuten durende trailer bevat overigens wel behoorlijk mooie beelden.


Jason Statham & Gal Gadot vechten

De website Wix.com liet zien hoe acteurs Gal Gadot en Jason Statham het gezamenlijk in een restaurant opnemen tegen een reeks slechteriken.


Maar dat is niet de enige spot: ze raken ook nog eens verzeild in een achtervolging over de snelweg.



NieuwsFilm

meest populair