TV-films: American Gangster, De Marathon & meer

TV-films: American Gangster, De Marathon & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Papillon (1973)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Franklin J. Schaffner | Cast: Steve McQueen, Dustin Hoffman, Victor Jory, Don Gordon

Een kleine crimineel raakt na zijn onterechte veroordeling wegens moord geobsedeerd door de gedachte aan ontsnappen. Na diverse pogingen belandt hij uiteindelijk in de beruchte Franse strafkolonie Duivelseiland. Bekijk de trailer van Papillon.

American Gangster (2007)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Ridley Scott | Cast: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin

Frank Lucas (Denzel Washington) is de stille chauffeur van een belangrijke zwarte crimineel. Als zijn baas plotseling sterft, maakt Frank hier slim gebruik van en bouwt met veel succes zijn eigen imperium op.Richie Roberts ( Russell Crowe) is een agent en een outsider. Hij weet dat de drugswereld nu gedomineerd wordt door een zwarte man die vanuit het niets is gekomen. Lucas en Roberts houden zich beiden aan een strenge ethische code die hen onderscheidt van hun collega's - eenzame mannen aan tegenovergestelde kanten van de wet. Een confrontatie kan niet uitblijven...

Lees de recensie van American Gangster geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van American Gangster.

Unbroken (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Angelina Jolie | Cast: Jack O'Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Miyavi

Louis Zamperini was tijdens de Olympische Spelen van 1936. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stort zijn vliegtuig neer op zee. Samen met twee bemanningsleden dreven ze 47 dagen en 2000 mijl op zee, totdat ze gevangen werden genomen door de Japanse marine.

Lees de recensie van Unbroken geschreven door Fabian Melchers -

Bekijk de trailer van Unbroken.

De Marathon (2012)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Diederick Koopal | Cast: Stefan de Walle, Martin van Waardenberg, Marcel Hensema, Frank Lammers

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish...

Lees de recensie van De Marathon geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van De Marathon.

Top Gun (1986)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Tony Scott | Cast: Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards

Maverick wordt samen met zijn co-piloot Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman. Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is. Bekijk de trailer van Top Gun.

Body of Lies (2008)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Ridley Scott | Cast: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Golshifteh Farahani

Roger Ferris, de beste agent binnen de Amerikaanse inlichtingendienst, vertrouwt zijn leven toe aan CIA-veteraan Ed Hoffman. Een opkomende terroristenleider heeft bomaanslagen over de hele wereld gepland en Ferris moet infiltreren in de wereld van illegale financiering en wanhopige martelaars. Hij sluit een instabiel verbond met het hoofd van de Jordaanse geheime dienst. Zijn missie voert hem langs Irak, Jordanië, Washington en Dubai. Hoe dichter Ferris bij zijn doel komt, hoe meer hij in een doolhof terecht komt. Bondgenoten blijven bondgenoten totdat ze elkaars vertrouwen beschamen en vertrouwen de meest gevaarlijke tactiek wordt.

Lees de recensie van Body of Lies geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Body of Lies.

Mr. Turner (2014)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Mike Leigh | Cast: Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson, Marion Bailey

Film over de laatste 25 jaar van de Britse, excentrieke schilder J.M.W. Turner. Turner was flink geraakt door de dood van zijn vader en had een huishoudster die hij seksueel uitbuitte. Hij krijgt op een gegeven moment een relatie met een hospita met wie hij later in het geheim gaat samenwonen. Tot aan zijn dood vult Turner zijn dagen met schilderen, reizen, bordelen afgaan en tal van andere kleurrijke bezigheden.

Lees de recensie van Mr. Turner geschreven door Danitsa Linders -

Bekijk de trailer van Mr. Turner.


NieuwsFilm

meest populair