'Man of Steel' was altijd gepland als begin DC-filmuniversum

Charles Roven over de plannen van Warner Bros.

Met Man of Steel lanceerden DC Comics en Warner Bros. hun gedeelde filmuniversum. Dat zal de komende jaren alsmaar uitgebreider worden, met solofilms voor Wonder Woman, Batman, The Flash, Aquaman en Cyborg en natuurlijk de teamfilm Justice League.

Ondanks dat uit Man of Steel niet echt bleek dat het als startschot van een filmuniversum diende, blijkt dit wel altijd het idee geweest te zijn. Dit vertelde producent Charles Roven tijdens een interview. "Toen we begonnen met Man of Steel, wisten we dat we het universum zouden uitbreiden. Vanaf het moment dat we die film begonnen, wisten we dat we na Superman ook over aliens zouden moeten praten in ons universum. We wisten dat we moeste kijken hoe we een wereld konden opbouwen voorbij die unieke film. Dus, toen Warner Bros. zijn filmplanning onthulde, begonnen we hard met werken."

"Het ding is, elke unieke film in het DC-pantheon wordt uniek, want de regisseurs verschillen, behalve met de films van Zack, Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice en de twee Justice League-films. Elk van die regisseurs, of dat nou David Ayer, Patty Jenkins of James Wan is, brengt zijn eigen gevoelens, en productieontwerpers, kostuumontwerpers et cetera met zich mee. De wereld wordt nog altijd opgebouwd met hetzelfde DC-universum in gedachten, maar heeft een eigen unieke kijk op die wereld."

De eerstvolgende film in de reeks wordt Wonder Woman, dat vanaf 1 juni in de bioscoop draait. Later dit jaar komt ook nog Justice League uit, op 16 november.



NieuwsFilm

meest populair