Celebrity

Captain America-ster Chris Evans maakt binnenkort zijn debuut op de bühne

Van een grote filmset naar een theater op Broadway; Hollywoodster Chris Evans is binnenkort te zien in een toneelstuk van befaamd regisseur Kenneth Lonergan.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 08:25 in Celebrity
Captain America-vertolker Chris Evans (Gifted, Snowpiercer) verruilt het witte doek tijdelijk voor een rol op de bühne. De populaire acteur maakt namelijk volgend jaar zijn debuut in het toneelstuk Lobby Hero op Broadway.

Evans is al sinds jaar en dag te zien in diverse grote Hollywoodproducties, maar de acteur heeft zijn vaardigheden en talent nog nooit vertoond op het podium. Daar komt nu dus verandering in, aangezien hij vanaf begin 2018 te zien zal zijn in Lobby Hero, een toneelstuk van Manchester by the Sea-regisseur en scenarist Kenneth Lonergan. Lonergan vergaarde vorig jaar veel lof voor zijn loodzware dramafilm en won zelfs twee Oscars met zijn productie.

Lobby Hero was voor het eerst te zien in 2001 en vertelt het verhaal van een bewaker, zijn supervisor en een aantal politieagenten die vanuit een appartement in hartje Manhattan een moordzaak onderzoeken. Evans zal in het stuk de rol van de supervisor op zich nemen. De bewaker wordt gespeeld door zijn Scott Pilgrim vs. the World-collega Michael Cera (The Lego Batman Movie, Sausage Party) uit 2010.

De 35-jarige Evans zal vermoedelijk beginnen met de repetities voor het stuk nadat hij zijn opnames voor de Marvel-films Avengers: Infinity War en het vierde The Avengers-deel heeft afgerond. Momenteel worden die twee superheldenfilms back-to-back opgenomen, al is Evans nog niet op de set in Schotland gespot. De opnames onder leiding van regisseursduo "The Russo Brothers" lopen tot het einde van dit jaar, waarna het uitstapje van Evans naar het toneel zal beginnen. Weer eens wat anders, zeggen we dan maar.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Binnenkort? Zal nog even duren voordat dat gebeurd.
Zo bijzonder is het niet, er zijn veel acteurs die het witte doek en het toneel afwisselen, Hugh Jackman doet dat ook regelmatig.
Ik ben geen fan toneel, maar het is toch jammer dat we dat nooit te zien krijgen, tenzij we daarnaar afreizen. Zou leuk zijn als die theaterstukken hier werden uitgezonden op tv, of in de bios te waren, of op dvd/blu-ray verschenen.

Ereptile

Avatar

Opvallend, want volgens mij hebben de meeste acteurs hun roots in theater, om vervolgens over te gaan op film. Misschien wel de eerste professionele productie waar Evans in gaat spelen. Persoonlijk vind ik film leuker dan op het podium.

@Decepticon, de voorstelling No Man's Land (met Ian McKellen en Patrick Stewart) was ook opgenomen en zelfs uitgezonden in een bioscoop als het goed is. Dat gebeurt wel meer :) Op Blu-ray zou ook wel leuk zijn ja!

benjamin

Avatar

Decepticon "Zou leuk zijn als die theaterstukken hier werden uitgezonden op tv, of in de bios te waren, of op dvd/blu-ray verschenen."
Worden er niet geregeld wat theaterstukken uitgezonden in de bioscopen? In België durft dat toch wel al eens voorvallen.

Decepticon

Avatar

Bij mij in de buurt iig niet. Ik kan mij herinneren dat ik ongeveer 3 jaar geleden bij Utopolis een jaar lang werd platgegooid met reclame voor een opera die in de bios te zou zijn.

Ik heb volgens mij nog nooit reclame gezien voor theaterstukken, laat staan met beroemde filmacteurs.

Maar kan zijn dat in de randstad en grotere steden wel theaterstukken worden vertoond, maar de gemiddelde bioscoop denk ik niet.

Xenolicker

Avatar

Een debuut op de bühne - mag je dat ook afkorten tot "debühner"?!

nieuwslaatste nieuws

meest populair