Remake voor Stephen King's 'Firestarter' in aantocht

Remake voor Stephen King's 'Firestarter' in aantocht

In het origineel uit 1984 sloeg een 9-jarige Drew Barrymore op de vlucht vanwege haar vurige krachten.

Het verfilmen van Stephen King-boeken is erg populair. De laatste paar jaren verschenen titels als 1408, The Mist en Cell in de bioscopen of op VOD. Van Carrie verscheen er zelfs een remake. Nu kunnen we een nieuwe versie verwachten van een verleden adaptatie: Firestarter. Dat heeft The Tracking-Board bericht.

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens het Overlook Film Festival, waar Akiva Goldsman's nieuwste film in première ging. Goldsman, die Winter's Tale geregisseerd heeft en ook niet stil zit als het op schrijven aankomt, kruipt in de regiestoel van de nieuwe Firestarter. Het scenario wordt echter onder handen genomen door Scott Teems (tv-serie Rectify).

Achter de remake zitten ondernemingen als Universal Pictures en Blumhouse Productions. Het origineel van Mark L. Lester uit 1984 heeft Drew Barrymore, David Keith, Martin Sheen en George C. Scott in de hoofdrollen. Het plot volgt een 9-jarig meisje met pyrokinetische gaven: ze kan met haar geest vuur creëren en beïnvloeden, waaronder het afvuren van vernietigende vuurballen. Ook kan ze in de nabije toekomst kijken. Ze is het resultaat van een experiment, waarbij haar ouders ook speciale gaven kregen. Een instantie van de overheid tracht vervolgens het meisje te gebruiken als wapen. Samen met haar vader slaat ze op de vlucht.

Goldsman is een Oscarwinnaar, die voor zijn werk aan A Beautiful Mind beloond werd met een gouden beeldje. Overigens is 2017 een goed jaar voor King-liefhebbers, want in augustus krijgen we The Dark Tower voorgeschoteld, in september het eerste deel van de nieuwe It en op een onbekende datum Gerald's Game, welke Netflix uitbrengt.



NieuwsFilm

meest populair