Spider-Mans Tom Holland is Nathan Drake in 'Uncharted'!

En speelt daarmee de hoofdrol in een prequel op de games.

Deadline meldt dat de komst van een Uncharted-film ineens een stuk dichterbij is gekomen. Niemand minder dan Tom Holland, vooral bekend als Spider-Man in de Marvel-films, heeft getekend om de jonge Nathan Drake te spelen.

De film wordt een prequel op de games, en is geïnspireerd op een deel van Uncharted 3: Drake's Deception. In dat deel komt de jonge dief voor het eerst zijn partner-in-crime Victor Sullivan tegen, waarmee de gebeurtenissen van vrijwel de hele gamefranchise opgezet zijn.

Regisseur van Uncharted is Shawn Levy, die zich baseert op een nog te schrijven scenario. Wie dat schrijft is nog niet bekend, al heeft die persoon behoorlijk grote schoenen te vullen. Eerder waagden Mark Boal (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty), Oscar-genomineerd scenarist en regisseur David O. Russell, Doctor Strange-schrijvers Thomas Dean Donnelly en Joshua Oppenheimer, Safe House's David Guggenheim en Joe Carnahan zich hieraan.

Daarmee volgt men met de Uncharted-verfilming ongeveer dezelfde koers als die van Tomb Raider. Ook daarvoor werd gekozen voor een jonge hoofdrolspeler (Alicia Vikander) en een prequel-constructie.

De gamefranchise Uncharted werd gelanceerd met Uncharted: Drake's Fortune. Daarin worden een nakomeling van ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake gevolgd, Nathan Drake. Hij gelooft dat hij weet waar El Dorado, de legendarische Zuid-Amerikaanse stad die geheel uit goud zou bestaan, ligt. De zoektocht brengt hem in conflict met onder meer Nazi's en Spanjaarden. Er verschenen drie vervolgen, waarvan het laatste, A Thief's End, in mei 2016 verscheen. Een stand-alone uitbreiding, The Lost Legacy, zal later dit jaar in de schappen verschijnen.

Uncharted heeft nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair