'Wonder Woman' officieel verboden in Libanon

'Wonder Woman' officieel verboden in Libanon

Allemaal de schuld van Gal Gadot.

Wonder Woman stevent af op een prima wereldwijd debuut, maar zal niet overal te zien zijn. De film is verboden in Libanon. Dat komt omdat hoofdrolspeelster Gal Gadot gediend heeft in het Israëlische leger. Officieel zijn Libanon en Israël in oorlog en zijn er boycots voor Israëlische producten en mogen Libanese burgers niet naar het land reizen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Wonder Woman gewoon in de Libanese bioscopen zou gaan draaien, maar de beweging Campaign to Boycott Supporters of Israel-Lebanon wist daar een stokje voor te steken. Heel erg zal het niet zijn voor Warner: de film zou in slechts 15 bioscopen gaan draaien daar.

Andere films waarin Gadot speelde, waaronder Furious 7 en Batman v Superman draaiden wel gewoon in het land. De groep probeerde Batman v Superman ook verboden te krijgen, maar slaagde er toen niet in. Wellicht dat de hoofdrol voor Gadot in deze productie doorslaggevend was.

Wonder Woman is nu officieel de eerste DC-film die een Certified Fresh rating heeft gekregen op RottenTomatoes sinds The Dark Knight Rises in de bioscopen uitkwam. In Nederland gaat de film op 15 juni in première.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair