Goed debuut 'Wonder Woman' voorspeld

Goed debuut 'Wonder Woman' voorspeld

De film lijkt het prima te gaan doen en Warner een nieuw succes te brengen.

Warner verwacht prima prestaties van Wonder Woman. Deadline meldt dat uitgegaan wordt van een wereldwijd debuut van meer dan 175 miljoen dollar. In de Verenigde Staten hangt het er nog even van af wat de cijfers worden, maar schijnt de opening tussen de 75 en 90 miljoen dollar te komen liggen.

Daarmee zou de film het vergelijkbaar doen met Marvel-films als Thor en Captain America. De daadwerkelijke prestaties schijnen vooral af te hangen van de recensies van de Patty Jenkins-film op Rotten Tomatoes. Daar staat die op dit moment - na 66 recensies - op een rating van 96 procent, maar meestal hebben dit soort titels meer dan 200 recensies. Daarmee is er nog even te gaan. Mocht de film certified fresh worden, is dat voor het eerst bij een DC-film sinds The Dark Knight Rises uitkwam.

Met deze opening, lijkt het erop dat Warner Bros een prima succes in handen heeft. Eerder deed Batman v Superman: Dawn of Justice het goed, met in totaal een opbrengst van 873 miljoen dollar, en bij Suicide Squad met een verdienste van 745 miljoen dollar.

Wonder Woman is het solodebuut van Gal Gadots heldin, waar Joss Whedon dik tien jaar geleden al aan begon te werken. Morgen gaat de film in de Verenigde Staten in première. In Nederland moeten we nog twee weken wachten.



NieuwsFilm

meest populair