Hoe Marvel zijn toekomst plant

Hoe Marvel zijn toekomst plant

Alles heeft met de personages te maken.

Met Phase 3 komt een einde aan de grote plannen van Marvel. Dan nemen de Avengers het eindelijk op tegen superschurk Thanos (Josh Brolin). Maar daarna rijdt de wagen natuurlijk met rap tempo verder. Tijdens een interview met Complex sprak uitvoerend producent Nate Moore over hoe Marvel die toekomst benadert.

"Dus we ronden wat wij Phase 3 af, dat tot een soort einde komt met de vierde Avengers-film in 2019," begon Moore. "En daarna denk ik dat we verder gaan met de vraag, wat moet volgen. Wie de nieuwe helden zijn die geweldige nieuwe verhalen kunnen vertellen en ons naar nieuwe werelden kunnen brengen die we nog niet bezocht hebben. En tegelijk willen we de groep helden die we hebben laten groeien en de volgende stap vinden voor de personages van wie de mensen houden. We kijken naar het beste volgende verhaal. En dan laten we dat verhaal ons vertellen hoe het onderdeel uit kan maken van een breder narratief in het Marvel filmuniversum."

Volgens Moore worden die keuzes gemaakt aan de hand van de personages zelf. Hij noemt een voorbeeld - het personage van Scarlett Johansson, Black Widow. "Het wordt allemaal voortgedreven door de verhalen en dat betekent dat je personages op een leuke manier elkaar kan laten zien. Black Widow is een interessant voorbeeld. Zij werd geïntroduceerd in Iron Man 2, zat daarna in The Avengers en de keer daarna was Captain America: Winter Soldier. Dus het is vooral de vraag, hoe haar verhaal het beste gediend wordt. Die flexibiliteit met personages hebben is leuk, omdat het dus niet erom gaat iedereen terug te brengen, omdat het contractueel moet. In plaats daarvan kijken we, of het leuk zou zijn om verhalen samen te brengen en een nieuwe invalshoek te hanteren."

Het belangrijkste blijft verder kijken naar de fans. "Wat wil ons publiek? En hoe geven we dat, maar tegelijk iets onverwachts. Wat willen ze zien? Wat kunnen we hen geven, waarvan ze niet weten dat ze het willen zien en hoe ze daarop reageren? En een belangrijk deel daarvan is nieuwe werelden bezoeken met personages die een ander perspectief geven dan mensen gewend zijn. Dat zijn de verhalen die we willen verkennen."

De belangrijkste releasedata van Marvel zijn als volgt:
Spider-Man: Homecoming - 6 juli 2017
Thor: Ragnarok - 2 november 2017
Black Panther - 15 februari 2018
Avengers: Infinity War - 3 mei 2018
Ant-Man & The Wasp - 5 juli 2018
Captain Marvel - 7 maart 2019
Avengers 4 - 2 mei 2019

Verder weten we dat Tom Hollands Spider-Man nog een solofilm krijgt, en dat ook de Guardians of the Galaxy op een derde avontuur mogen. Vermoedelijk staat er ook voor Benedict Cumberbatch's Doctor Strange nog een avontuur gepland.



NieuwsFilm

meest populair