Christopher Nolans 'Dunkirk' is verrassend kort

Christopher Nolans 'Dunkirk' is verrassend kort

Een van de kortste films van de regisseur tot nu toe.

Dunkirk, de aankomende oorlogsfilm van regisseur Christopher Nolan wordt verrassend kort. We zijn van de regisseur gewend dat zijn films meer dan twee uur duren, maar dat zal nu niet het geval zijn: Dunkirk zal 1 uur en 47 minuten duren.

Daarmee is het een van de kortste films van Nolan en de eerste van hem sinds Insomnia (2002) die minder dan twee uur duurt. Vergeleken met voorgaande films die hij maakte, is het zelfs heel erg kort. Interstellar duurde bijvoorbeeld 2 uur en 49 minuten en de drie Batman-films duurden meer dan 2 uur en 20 minuten. Het is voor Nolan de kortste film sinds zijn debuut, Following (1998), dat 69 minuten duurde.

Dunkirk is overigens ook kort als je hem vergelijkt met andere films van deze zomer. Transformers: The Last Knight duurt 2 uur en 29 minuten, Wonder Woman 2 uur en 21 minuten en Guardians of the Galaxy Vol. 2 2 uur en 15 minuten.

Dunkirk vertelt het verhaal van Operatie Dynamo, waarbij Geallieerde soldaten van het strand te Duinkerke geëvacueerd werden. Dat verhaal wordt vanuit drie perspectieven verteld en is vanaf 20 juli in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair