TV-tips week 25: Mad Max, 3:10 to Yuma & meer

TV-tips week 25: Mad Max, 3:10 to Yuma & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Mad Max (1979)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: George Miller | Cast: Mel Gibson, Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne, Steve Bisley

Max is een jonge agent, verantwoordelijk voor de dood van één van de leiders van de motorrijders, genaamd The Nightrider. Zijn vriendin, Jessie, wil dat hij bij de politie-eenheid weggaat. Max gaat inderdaad bij de politie weg en wil alleen nog maar rust en gaat met Jessie en haar baby een lange vakantie houden. Totdat hij, zonder het te weten, met één van de bendeleden in aanraking komt en een nieuwe periode van waanzinnig geweld en wraak aanbreekt. Bekijk de trailer van Mad Max.

The Bucket List (2007)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Rob Reiner | Cast: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Beverly Todd

Miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) ontmoeten elkaar op een speciale kanker-afdeling in een ziekenhuis. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te gaan. Toch hebben ze beide nog genoeg dingen die ze willen gaan doen. Op een dag besluit het oude tweetal om uit het ziekenhuis te ontsnappen om de lijstjes met dingen die ze ooit nog hadden willen doen te gaan uitvoeren.

Lees de recensie van The Bucket List geschreven door Gunnar van Eenige -

Bekijk de trailer van The Bucket List.

3:10 to Yuma (2007)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: James Mangold | Cast: Russell Crowe, Christian Bale, Logan Lerman, Dallas Roberts

Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologische kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.

Lees de recensie van 3:10 to Yuma geschreven door Hedwig van Driel -

Bekijk de trailer van 3:10 to Yuma.

Bruce Almighty (2003)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Tom Shadyac | Cast: Jim Carrey, Morgan Freeman, Jennifer Aniston, Philip Baker Hall

TV-verslaggever Bruce Nolan is het helemaal zat, ondanks zijn populariteit en zijn mooie vriendin, en na een helse dag op zijn werk wordt hij vreselijk kwaad op God. Wanneer God dat hoort geeft hij Bruce zijn een dag lang al zijn krachten, zodat Bruce zelf kan ervaren hoe moeilijk zijn taak is. Bekijk de trailer van Bruce Almighty.

Tomorrow, When the War Began (2010)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Stuart Beattie | Cast: Caitlin Stasey, Rachel Hurd-Wood, Lincoln Lewis, Deniz Akdeniz

De film, gebaseerd op een boek van John Marsden, volgt 8 vrienden van de middelbare school in een plattelandsstad wiens levens op hun kop komen te staan als er plotseling een gewelddadige oorlog uitbreekt. Afgescheiden van familie en vrienden moeten de tieners leren hoe te ontsnappen, overleven en terug te vechten. Bekijk de trailer van Tomorrow, When the War Began.

Under the Tuscan Sun (2003)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Audrey Wells | Cast: Diane Lane, Sandra Oh, Lindsay Duncan, Raoul Bova

Als Frances, een schrijfster uit San Francisco, van een goede vriendin een 10 daagse vakantie krijgt aangeboden ziet zij dit in de eerste instantie helemaal niet zitten. Toch verzamelt zij alle moed en pakt haar koffers. Eenmaal aangekomen in Toscane koopt ze in een opwelling een vervallen villa en stort zich in een avontuur vol onverwachte verrassingen, vriendschappen en romantiek. Een avontuur dat haar leven zal veranderen! Bekijk de trailer van Under the Tuscan Sun.

Melancholia (2011)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Lars von Trier | Cast: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård, Brady Corbet

Justine en Michael vieren hun bruiloft in het huis van Justine's zus Claire. Ondertussen beweegt de planeet Melancholia zich richting aarde en worden de twee zussen geconfronteerd met het snel naderende einde van de wereld. Terwijl Justine in een diepe depressie vervalt, verzet Claire zich tot het einde. Regisseur Lars von Trier, die toch al bekend stond als een man die graag spot met de internationale pers, wist de film flink in de spotlights te brengen. Tijdens de persconferentie op Cannes vertelde hij namelijk dat hij Hitler wel een beetje begrijpt en zelfs sympathie voor hem heeft. De festivaldirectie besloot hierop de regisseur te vragen het festival te verlaten en verklaarde hem persona non grata. De film zelf is iets minder controversieel. Recensent Todd McCarthy schreef in zijn recensie voor The Hollywood Reporter het volgende. Lars von Trier manages to turn the end of the world into a bit of a bore inMelancholia. [...] This contemplation of the planet's demise predictably provides not an ounce of comfort or redemption, nor does it offer characters or ideas with which to meaningfully engage, just ample opportunity to wallow in some rapturous images, glorious music and a foul mood.

Lees de recensie van Melancholia geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Melancholia.


NieuwsFilm

meest populair