'Guardians of the Galaxy Vol. 3' geeft vorm aan komende 10 tot 20 jaar

'Guardians of the Galaxy Vol. 3' geeft vorm aan komende 10 tot 20 jaar

En een Nova-film behoort tot de mogelijkheden.

Het is bijna 10 jaar geleden dat Iron Man verscheen en ondertussen zijn er al vijftien films uitgekomen in het zeer geliefde Marvel Cinematic Universe, goed voor een miljarden omzet. Over een kleine 2 jaar dan belanden de films van Marvel Studios in een compleet nieuwe fase, het zogenoemde Marvel Cosmic Universe. Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn blijkt één van de architecten.

Een belangrijk iets waar de studio, eigendom van Walt Disney, mee moet zien te dealen is het vroeg of laat verdwijnen van een aantal van de grootste helden uit de franchise, de Avengers - zoals Iron Man en Captain America. De oplossing ligt dus in de kosmos. Dit is uiteraard een plek waar de succesvolle twee Guardians-films zich al afspeelden en waar ook de eerst volgende film, Thor: Raknarok, zich afspeelt.

Tijdens een Facebook Q&A meldde Gunn hoe die toekomst er in grote lijnen uit ziet en dat hij daarin een belangrijke rol heeft: "Een van de dingen die ik doe met het bedenken van Guardians of the Galaxy Vol. 3 - welke zich afspeelt na de volgende twee Avengers-films - is het opzetten van de volgende 10 tot 20 jaar van Marvel-films. Het gaat echt het 'kosmische universum' uitbreiden."

Een van de personages die zomaar voorbij zou kunnen komen is de "echte" Nova, Richard Rider. Tijdens de Facebook Q&A hintte Gunn naar de mogelijkheid: Jazeker. Nova komt geregeld naar boven als iemand die we mogelijk kunnen gebruiken. We gaan nieuwe personages in stelling brengen." De Nova Corps was overigens al te zien in Gunns eerste Guardians-film.

Met de nog titelloze Avengers 4 wordt de derde fase van het Marvel Cinematic Universe afgerond. Het is al bekend dat het vervolg op Spider-Man: Homecoming - gepland voor juli 2019 - de aftrap wordt van het Marvel Cosmic Universe.



NieuwsFilm

meest populair