Fox zet vol in op Oscars voor 'War for the Planet of the Apes'

Fox zet vol in op Oscars voor 'War for the Planet of the Apes'

Ook Logan, Wonder Woman en Dunkirk gaan voor erkenning in oscar-beeldjes.

20th Century Fox wil volop inzetten op Oscars voor War for the Planet of the Apes. De hoop van de filmstudio is dat de film van regisseur Matt Reeves, waarin acteur Andy Serkis de hoofdrol speelt, de prijs voor de beste film wint. Dat zou wellicht wel eens kunnen lukken, gezien de wijdverspreide lof voor de film.

Deadline meldt dat Fox op dit moment een Oscar-campagne opzet die groter is dan ooit tevoren. De studio zal er flink wat geld in steken en hoopt niet alleen de Oscar voor de beste film te winnen, maar ook voor de cinematografie, muziek en het acteerwerk van Andy Serkis. Natuurlijk moeten er nog een boel Oscar-films uitkomen, want die staan gewoonlijk voor de herfst en de winter gepland.

Maar het wordt interessant: War for the Planet of the Apes is niet bepaald de enige blockbuster waarvan een studio hoopt dat die in aanmerking komt voor de prijs voor de beste film van het jaar. Ook Logan, Wonder Woman en Dunkirk krijgen uitgebreide campagnes.

Mocht War for the Planet of the Apes niet in aanmerking komen voor de prijs voor de beste film, zijn er wel andere categorieën waarin het kansrijk is. Denk aan het productie-ontwerp, de cinematografie, kostuums, muziek, het geluid, de visuele effecten en de make-up.

De Planet of the Apes-franchise doet het financieel redelijk op dit moment. De eerste van de reboot-films, Rise, verdiende wereldwijd 481,8 miljoen dollar, Dawn was goed voor 710,6 miljoen dollar en War slechts voor 359,9 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair