Darren Aronofsky denkt eraan een superheldenfilm te gaan maken

En niet zomaar eentje...

Regisseur Darren Aronofsky, o.a. bekend van Oscar-hits zoals Black Swan en The Wrestler, had vroeger bijna een Batman film gemaakt. Deze zou gebaseerd zijn op een van Frank Miller's bekendste en meest geliefde werken, namelijk Year One. Dit ging uiteindelijk niet door, maar Aronofsky liet het hier niet bij zitten en werd opnieuw gelinkt aan een andere bekende superheld, namelijk Wolverine. Ook dit ging niet door, maar het liet wel zien dat Aronofsky interesse heeft in het maken van een superheldenfilm.

Nu heeft de 48-jarige regisseur onthuld dat hij zijn zinnen heeft gezet op weer een andere bekende superheld en niet zo maar eentje, namelijk Superman. Aronofsky liet weten dat hij het interessant zou vinden een film te maken over een van 's werelds bekendste superhelden, maar dat het niet zou passen in het DCEU van nu. Hij denkt dat het er daarom niet snel van zal komen, al zou hij het maar wat graag willen: ''Er worden vandaag héél veel superheldenfilms gemaakt. Zo veel zelfs dat de ideeën een beetje op zijn en we er nu wel gewend aan zijn geraakt. Dat heeft ervoor gezorgd dat deze personages niet meer interessant zijn. Maar je weet het maar nooit, ik bedoel, Superman is een gaaf personage en je kan er zeker een heel boeiende film over maken. Hoe dan ook, de DCEU is nu al een tijdje met het personage bezig dus ik verwacht niet dat het weldra zal gaan gebeuren''.


De kans is dus inderdaad zeer klein dat dit er ooit van gaat komen, al helemaal vanwege het feit dat Aronofsky er zijn eigen verhaal van wil maken zonder dat het past in een breder universum. Toch zou dit goed uit kunnen pakken, aangezien Aronofsky bekend staat om zijn donkere en duistere films met de nodige verwijzingen naar de bijbel; Superman is natuurlijk ook een soort van God, dus misschien boeit dit Aronofsky wel bovenmatig? Zo zei hij ook dat het superheldengenre een groot probleem kent: ''Ik denk dat je met deze soort films voorzichtig te werk moet gaan, ze brengen min of meer een boodschap over aan een gigantisch publiek, aangezien de mensen massaal naar zulke films gaan kijken''.

Hoe dan ook, we krijgen Superman nog genoeg te zien de komende tijd; Henry Cavill keert alweer voor een derde keer terug als de robuuste superheld in Justice League, maar ook regisseur Matthew Vaughn is momenteel is gesprek met DC over de mogelijke regie van Man of Steel 2. Er is dus nog wel e.e.a. te doen voor Superman, wat de kans voor Aronofsky alleen nog maar kleiner maakt, maar wie weet krijgen we ooit nog wel een Superman-film van hem te zien; Warner Bros. liet recentelijk weten dat ze superheldenfilms willen maken die niet passen in het DCEU en ze denken erover te beginnen met een solo-film voor Batman's grootste vijand, The Joker. Dus misschien maakt Aronofsky meer kans dan je aanvankelijk zou denken...



NieuwsFilm

meest populair