POLL: Welke film gaat in 2018 het hardst floppen?

POLL: Welke film gaat in 2018 het hardst floppen?

Veel films maken een kans...

Ieder jaar floppen er wel een aantal grote blockbusters aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit jaren waren dat onder meer King Arthur: Legend of the Sword en The Dark Tower en ook het recente Blade Runner 2049 gaat ondanks het prima ontvangst geen financieel succes worden. Hieronder een blik op de mogelijke flops van 2018, met de vraag: van welke film denk jij dat deze het hardst gaat floppen?

Aankomend jaar verschijnen een aantal risicovolle projecten. Niet alleen doordat ze bakken met geld kosten, maar ook omdat ze bijvoorbeeld een nieuwe franchise moeten starten of vervolg moeten geven aan eerder matig succes. Zo heeft $150 miljoen kostende Pacific Rim: Uprising ($150 miljoen) de opdracht om minimaal zo'n $400 miljoen te verdienen; iets dat de eerste film maar net aan deed. Ook Bumblebee ($102 miljoen) zal een nieuwe boost moeten geven aan de franchise, aangezien het uiterst prijzige The Last Knight niet verder kwam dan ruim $600 miljoen.

Films als Tomb Raider (onbekend budget), Robin Hood (onbekend budget) en Jungle Book ($187 miljoen) zijn ongetwijfeld bedoeld om een franchise te starten. En dan zijn er ook nog de originelere en ook zeer prijzige projecten als Alita: Battle Angel ($200 miljoen), Meg ($150 miljoen), Mortal Engines ($100 miljoen) en Ready Player One (onbekend budget). De gameverfilming Rampage (onbekend budget) en de spin-off Ocean's Eight (onbekend budget), gevuld met heel wat sterren, lijken ook geen direct succes te garanderen.

De genoemde budgetten zijn overgenomen van wikipedia en deze bedragen zijn exclusief distributie- en marketingkosten. Circa 55% van de opbrengst vloeit terug naar de financierders.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair