Featured

Alles over 'Thor: Ragnarok'

Nieuwste Marvel-film schijnt de leukste tot nu toe te zijn.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 23:47 in Featured
De derde Marvel-film van het jaar, Thor: Ragnarok, gaat deze donderdag eindelijk in première. Het schijnt het beste van de drie Thor-avonturen te zijn en ook erg humoristisch te zijn. Vandaag alles wat je moet weten over deze film. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

Thor: Ragnarok

Regie: Taika Waititi | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Hulk / Bruce Banner), Tom Hiddleston (Loki), Cate Blanchett (Hela), Tessa Thompson (Valkyrie) e.a. | Scenario: Eric Pearson, Craig Kyle e.a. | Speelduur: 130 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Sci-Fi | Kijkwijzer: Onbekend

In Marvel's Thor: Ragnarok komt Thor voor een nieuwe bedreiging te staan - de meedogenloze Hela. Thor verliest zijn magische hamer en wordt gevangen genomen aan de andere kant van het universum. Het wordt voor hem een race tegen de klok om op tijd terug te komen in Asgard om Ragnarok - de verwoesting van Asgard en het einde van de beschaving - te stoppen. Hiervoor moet Thor alleen eerst een dodelijke gladiator strijd overleven, waarbij hij recht tegenover voormalig bondgenoot en mede-Avenger de Incredible Hulk komt te staan.

Eindes

Deze derde Thor-film moest iets rechtzetten: de voorgaande twee delen werden niet zo heel goed ontvangen en daar moest verandering in komen. Om die reden besloot men - in de woorden van Marvel-baas Kevin Feige - "iets heel, heel anders te doen, met nieuwe personages, nieuwe schurken en nieuwe locaties voor dit nieuwe avontuur. We houden ervan het publiek te verrassen door de toon van een franchise compleet om te gooien."

In dit geval koos men ervoor een hele nieuwe setting en verhaal te vertellen, door naar het Noorse mythologische einde van het bestaan, Ragnarok, te kijken. "Deel van het succes van Marvel ligt in het feit dat we onze personages heel sterk uitbouwen en ook onze verhaalideeën. En Ragnarok is precies dat," aldus uitvoerend producent Brad Winderbaum. "Met dit derde avontuur, wilden we de ultieme Thor-film maken. Toen we kozen voor Ragnarok, moesten we nadenken wat dat zou betekenen voor ons verhaal. Het einde van het universum? Het einde van de negen rijken? Het einde van Asgard zelf? En dat leidde tot het idee van de vernietiging van iemands plaats van oorsprong."

Eerste reacties

Om de film maar niet te duister te maken, mocht Thor: Ragnarok gemaakt worden door een komisch regisseur: Taika Waititi. Van die keuze zal Marvel, gezien de ontvangst, geen spijt hebben. Op RottenTomatos heeft de film gemiddeld een 7,9 en een goedkeuring van 98 procent. Niet slecht en dat komt omdat het een "opwindende grappige en vooral leuke film is. Thor: Ragnaro is een kleurrijk kosmisch avontuur dat een nieuwe standaard voor de franchise - en de rest van het Marvel Cinematic Universe - zet."

Box office prestaties

Die zeer positieve ontvangst vindt zijn weerslag in de box office indicaties. Volgens de laatste cijfers, haalt Thor: Ragnarok in zijn eerste weekend tussen de 90 en 100 miljoen dollar op. Dat is een record voor de franchise. De verwachting is dat de totale verdienste ook hoger dan die van de voorgaande twee films wordt. Thor opende met 65,7 miljoen dollar en eindigde wereldwijd op 449,3 miljoen dollar. Vervolg The Dark World opende met 85,7 miljoen dollar en stokte wereldwijd op 644,5 miljoen dollar.

Trivia

De kreet van Thor over Hulk; "he's a friend from work", komt uit het brein van een Make-A-Wish kindje, dat de set mocht bezoeken op de dag dat die scène opgenomen werd. | Volgens Kevin Feige speelt deze film een zeer grote rol in het opzetten van Avengers: Infinity War (2018). | Tachtig procent van het dialoog schijnt geïmproviseerd te zijn. Regisseur Waititi koos hier voor om een losse sfeer te creëren op de set.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jeroen Pasman

Avatar

Deze film lijkt mij echt heel erg gers

Robbepost

Avatar

gers laagd?
gers chrikkelijk?

Ereptile

Avatar

gers pardoel?

Master Of Films

Avatar

Gers wordt vaak genoemd als een van de dunst bevolkte en meest landelijke gebieden van West-Europa.

Monojaxx

Avatar

Gers is een term die vroeger in de jaren 80 werd gebruikt. Betekent hetzelfde als tof of gaaf. Kicke, cool, vet.

Sunspot

Avatar

Oke, echt nooit van gehoord. Weer wat geleerd

nieuwslaatste nieuws

meest populair