J.K. Simmons over zijn eerste ontmoeting met Zack Snyder

En zou hij Marvel's fictieve hoofdredacteur J. Jonah Jameson weer willen spelen?

Volgende week donderdag is het zover: dan kunnen fans van DC Comics hun grootse helden op het witte doek zien in Justice League van Warner Bros. en regisseur Zack Snyder. Laatstgenoemde nam later vanwege het overlijden van zijn dochter afstand van de superheldenfilm en maakte zodoende ruimte voor Joss Whedon om de productie te voltooien. Snyder is verantwoordelijk geweest voor de fundering van de film, waaronder het casten van de karakters. Zo is hij achter J.K. Simmons aangegaan om commissaris Gordon te spelen.

De 62-jarige Amerikaan, die de rol heeft geaccepteerd, blikte in gesprek met ET Online terug op zijn ontmoeting met de regisseur. "Ik heb geen verstand van showbusiness. Mijn vertegenwoordiger belde me op en zei: 'Zack Snyder wil je ontmoeten.' En ik ging: 'Gaaf. Wie is dat?' Hij zei: 'Hij is één van de grootste regisseurs.' Er werd me niet eens verteld waar het om ging. Gewoon: 'Ga hem ontmoeten.' Dus dat deden we en het klikte meteen, want hij is een geweldige man. We spraken nog maar een paar minuten en toen ontdekte ik zijn komische uitstraling. Hij vroeg me: 'Je hebt geen idee waarom je hier bent, of wel? Commissaris Gordon. Ik wil dat je commissaris Gordon gaat spelen.'"

Bekijk de afbeeldingVoorheen werd het karakter - een politieagent die Batman steunt - drie keer gespeeld door Gary Oldman in de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Ondanks dat Oldman zijn zegen aan Simmons gaf, was de acteur uit Whiplash enigszins geïntimideerd. "Op een bepaalde manier is dat het wel. Daarentegen is het ook een kans om te zien wat ik met een iconisch karakter kan doen dat in een stripboekwereld leeft - wat overigens een hele leuke plek is om te spelen."

Hoewel Simmons een kleine rol in Justice League vervult, zal hij terugkeren voor andere DC-gerelateerde films, waaronder The Batman van Matt Reeves. Voor Simmons is het niet zijn eerste optreden als een stripboekpersonage. In Sam Raimi's Spider-Man-serie was hij levendig te zien als J. Jonah Jameson, de baas van Peter Parker. Vele fans noemden het aannemen van de acteur een perfecte zet. Zo perfect, dat ze hem graag terug willen zien in de nieuwe Spider-Man-reeks, welke dit jaar begon met Homecoming.

Of hij weer in de huid van hoofdredacteur J. Jonah Jameson zou willen kruipen, onthulde Simmons als volgt: "Zeg nooit 'nooit.' Ik had een fantastische tijd met Sam Raimi en die films. Het was geweldig. Een geweldige periode, belangrijk voor mijn carrière en leven, en gewoon ontzettend leuk." De kans om terug te keren noemde hij een "aantrekkelijke mogelijkheid."



NieuwsFilm

meest populair