Featured

Alles over 'Justice League'

Na jaren wachten is de film er eindelijk... DC's Avengers!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 21:51 in Featured
Na jaren opbouw, komt Justice League er dan eindelijk. Centraal staan de grootste helden van DC, die nu al samenkomen voor de strijd tegen een gezamenlijke dreiging. Vandaag alles wat je moet weten over deze film. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

Justice League

Regie: Zack Snyder | Cast: Ben Affleck (Bruce Wayne / Batman), Gal Gadot (Diana Prince / Wonder Woman), Henry Cavill (Clark Kent / Superman), Jason Momoa (Arthur Curry / Aquaman), Ray Fisher (Victor Stone / Cyborg), Ezra Miller (Barry Allen / The Flash)e.a. | Scenario: Chris Terrio & Joss Whedon | Speelduur: 121 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Fantasy | Kijkwijzer: 12

Gevoed door het herstelde vertrouwen in de mens en geïnspireerd door de onbaatzuchtigheid van Superman, krijgt Bruce Wayne nu te maken met een nog grotere vijand. Maar gelukkig krijgt hij hulp van een nieuwe bondgenoot: Diana Prince. Batman en Wonder Woman moeten snel een team van metahumans samenstellen om de strijd aan te gaan met deze nieuwe dreiging. Maar ondanks het team van superhelden, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash, is het misschien al te laat om de wereld te behoeden voor een catastrofale ramp.

Eindelijk is 'ie er

Justice League is alweer de vijfde film in het DC Extended Universe. Na een goede start met Man of Steel (2013), besloot Warner Bros. groen licht te geven voor Batman v Superman: Dawn of Justice (2016). Die introduceerde het veel bredere filmuniversum en liet onder meer Batman zien. Die film werd echter niet zo heel goed ontvangen en dat gold ook voor opvolger Suicide Squad (2016). Maar daarna kwam Wonder Woman (2017) uit, die een stuk beter ontvangen werd.

De resultaten van die laatste film schijnen meegenomen te zijn naar Justice League, dat in juni 2013 aangekondigd werd. Toen had David S. Goyer getekend voor drie DC-films en deze zou daar deel van uitmaken. Op dat moment was men nog van plan twee Justice League-films te maken, maar op dat plan kwam men terug toen Chris Terrio ingehuurd werd om het nieuwe script te verzorgen. In april 2016 begonnen de opnames, die in oktober 2016 werden afgerond. In maart 2017, tijdens de post-productie, besloot regisseur Zack Snyder de regie naast zich neer te leggen nadat zijn dochter zelfmoord pleegde.

Eerste reacties

Recensies mogen pas woensdagavond gepubliceerd worden, maar critici zagen de film wel al. Op Twitter verschenen dan ook de eerste reacties, waaruit blijkt dat de film een echte crowdpleaser moet worden. Geen perfect geheel, maar wel een zeer amusante film, die een boel beter doet dan zijn voorganger Batman v Superman.

Box office prestaties

Met een budget van naar het schijnt 300 miljoen dollar, moet er veel verdiend worden om van Justice League een succes te maken. Verwacht wordt dat de film zo'n 110 tot 120 miljoen dollar ophalat in de Verenigde Staten tijdens zijn eerste weekend. Dat is minder dan Batman v Superman (166 miljoen dollar), maar een prima begin. Verwacht wordt dat de film het uiteindelijk goed zal doen in de VS, als die maar positief ontvangen wordt. Dan zou een box office verdienste van 300 tot 400 miljoen dollar in de Verenigde Staten mogelijk moeten zijn. De rest van de wereld zal voor minstens 400 miljoen dollar goed zijn, waarmee de verdienste van Justice League in elk geval zo tussen de 700 en 800 miljoen dollar is.

Trivia

Zack Snyder legde op een gegeven moment de regie neer, na de zelfmoord van zijn dochter in maart 2017. Joss Whedon maakte de film af, maar bleef trouw aan de stijl die Snyder had neergezet. | Oorspronkelijk was Hans Zimmer de componist van de muziek, maar hij stapte op omdat hij geen zin meer had in superheldenfilms en werd vervangen door Junkie XL. Die werd echter ontslagen door Whedon en vervangen door Danny Elfman. | Het kostte een decennium om de film te maken.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Zal het geld wel terug verdienen, met winst, 1e JL film, WW zit erin, dus de vrouwtjes zullen het eerder willen zien.

Alleen mis ik 'de chinees' :D

Master Of Films

Avatar

Trouwens er komen nieuwe taglines aan van Justice League.

Justice League, now with Ben Affleck.
Justice League, still with Ben Affleck.
See Ben Affleck in Justice League while you can.
Go see Justice League so that WB can convince Ben Affleck to stay as Batman.
Give a like thumbs up for Justice League so that WB can convince Ben Affleck to stay as Batman.

GreenHornet

Avatar

toch benieuwd naar Boxoffice of die SS in gaat halen

Kaasgaaf

Avatar

"Het kostte een decennium om de film te maken."
Zijn ze 10 jaar met deze film bezig geweest??

Frietgezicht

Avatar

Als Lex Luthor hier weer in meedoet hoop ik dat Kevin Spacey hem weer speelt want in Batman VS Superman was t weinig soeps.

Master Of Films

Avatar

Kevin Spacey vele malen beter als Lex ipv die snotneus. Iig zag hij de plezier er wel in die oh zo serieuze Superman film. Iets wat Singer totaal heeft onderschat heeft. Niet echt een hommage voor Donner's Superman.

nieuwslaatste nieuws